Românii au înroşit telefoanele la ambulanţă după masa de Crăciun. Vezi ce să faci să nu ajungi la fel

Românii care au exagerat cu masa de Crăciun au înroşit telefoanele la ambulanţă. Cele mai frecvente crize în această perioadă sunt cele de pancreas şi bilă din cauza mâncărurilor grase şi a dulciurilor. Au ajuns la spital şi hipertensivii, din cauza aportului ridicat de sare.  

26 dec. 2013, 09:49
Românii au înroşit telefoanele la ambulanţă după masa de Crăciun. Vezi ce să faci să nu ajungi la fel

Ambulanţa a avut o activitate intensă în ultimele zile, mai ales în ziua de Crăciun, informează România TV. "În ultimele 24 de ore s-a înregistrat o creştere a numărului de solicitări, aproximativ cu 10%. Au fost înregistrate şi efectuate 1211 solicitări la serviciul de ambulanţă Bucureşti Ilfov. Dintre acestea, 644 au fost urgenţe de cod galben şi roşu. Aproximativ 200 de solicitări au fost pentru probleme digestive, parte din ele cauzate de excesul alimentar, în jur de 150 de solicitări au fost pentru probleme cardio-vasculare, au fost 113 solicitări pentru lipotimie şi sincope. O parte din lipotimii au fost cauzate de consumul de alcool. Au existat şi 10 naşteri, astea nu datorate Crăciunului şi 7 persoane care au avut tentative de suicid, din fericire niciuna finalizată", a spus pentru România TV, Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Pentru a nu mai ajunge la asemenea probleme de sănătate ar trebui să ţinem cont de câteva sfaturi. „Cei care au mâncat prea mult în ziua de Crăciun acum ar trebui să facă repaus alimentar. Să consume alimente cât mai uşoare, supe. Dacă se va continua să se mănânce friptură, aceasta va trebui mâncată cu mai multe legume cât mai puţin preparate termic. Ar trebui să consume salate proaspete, fructe, sucuri de fructe. Cei care au consumat prea mult alcool vor trebui să se dreagă făcând mişcare, sport, hidratându-se corespunzător şi să consume fructe şi legume proaspete, care ar trebui să refacă suplimentul de vitamine pe care l-au pierdut din cauza consumului de alocool", a mai spus Alice Garsu.

De aemenea, medicii recomandă să nu se combine mâncărurile grele cu dulciuri, alcool, pentru că acestea vor afecta cu siguranţă bila şi pancreasul. Sarea în exces ar putea cauza de asemenea crize de hipertensiune.

Ambulanţa a avut o activitate intensă în ultimele zile, mai ales în ziua de Crăciun, informează România TV. „În ultimele 24 de ore s-a înregistrat o creştere a numărului de solicitări, aproximativ cu 10%. Au fost înregistrate şi efectuate 1211 solicitări la serviciul de ambulanţă Bucureşti Ilfov. Dintre acestea, 644 au fost urgenţe de cod galben şi roşu. Aproximativ 200 de solicitări au fost pentru probleme digestive, parte din ele cauzate de excesul alimentar, în jur de 150 de solicitări au fost pentru probleme cardio-vasculare, au fost 113 solicitări pentru lipotimie şi sincope. O parte din lipotimii au fost cauzate de consumul de alcool. Au existat şi 10 naşteri, astea nu datorate Crăciunului şi 7 persoane care au avut tentative de suicid, din fericire niciuna finalizată”, a spus pentru România TV, Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Pentru a nu mai ajunge la asemenea probleme de sănătate ar trebui să ţinem cont de câteva sfaturi. „Cei care au mâncat prea mult în ziua de Crăciun acum ar trebui să facă repaus alimentar. Să consume alimente cât mai uşoare, supe. Dacă se va continua să se mănânce friptură, aceasta va trebui mâncată cu mai multe legume cât mai puţin preparate termic. Ar trebui să consume salate proaspete, fructe, sucuri de fructe. Cei care au consumat prea mult alcool vor trebui să se dreagă făcând mişcare, sport, hidratându-se corespunzător şi să consume fructe şi legume proaspete, care ar trebui să refacă suplimentul de vitamine pe care l-au pierdut din cauza consumului de alocool”, a mai spus Alice Garsu.

De aemenea, medicii recomandă să nu se combine mâncărurile grele cu dulciuri, alcool, pentru că acestea vor afecta cu siguranţă bila şi pancreasul. Sarea în exces ar putea cauza de asemenea crize de hipertensiune.