Vaccinarea unui singur membru al familiei scade aproape la jumătate riscul ca ceilalţi membri să se infecteze cu COVID-19. STUDIU

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Suedia, vaccinarea anti-covid a unui singur membru al unei familii reduce aproape la jumătate riscul ca restul familiei să se infecteze cu SARS-COV-2.

17 oct. 2021, 17:30
Vaccinarea unui singur membru al familiei scade aproape la jumătate riscul ca ceilalţi membri să se infecteze cu COVID-19. STUDIU

Vaccinarea unui singur membru al familiei scade aproape la jumătate riscul ca ceilalţi membri să se infecteze cu COVID-19. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în Suedia.

Vaccinarea unui singur membru al familiei scade aproape la jumătate riscul ca ceilalţi membri să se infecteze cu COVID-19

Aproape două milioane de persoane au participat la studiul realizat în Suedia.În urma cercetărilor, oamenii de ştiinţă au constatat că în familiile în care o singură persoană a fost imunizată, riscul ca celelalte să fie infectate a scăzut cu 45%. Proporția a ajuns la 97% în cazul familiilor în care patru din cinci membri au fost vaccinați anti-COVID.

Citeşte şi Adrian Streinu-Cercel: „Virusul va căpăta noi valenţe, urmează alte valuri”

„În Suedia, avem această posibilitate, să facem studii statistice, deoarece toate informațiile sanitare ale populației sunt digitalizate și se pot face aceste studii retrospective cu un număr impresionant de participanți. 1,8 milioane de persoane au fost testate în acest studiu și peste 800.000 de familii.

Acest studiu (care arată că o singură persoană vaccinată în familie poate reduce cu 45 la sută riscul de infectare a celorlalți membri – n.r.) este o informație extrem de utilă pentru noi, în România, în acest moment, pentru că poate nu toți în familie sunt convinși să se vaccineze. În familia mea, de exemplu, tatăl meu nu este convins să se vaccineze, dar cum noi toți ceilalți ne-am vaccinat, îl protejăm și pe dânsul”, a explicat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, potrivit Digi24. 

În acest fel, ar putea fi protejați şi copiii ale căror vârste nu permit încă vaccinare.

Citeşte şi Alexandru Rafila, declarația care dă fiori: ”În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor de COVID!” EXCLUSIV

„Este extrem, extrem de important ca cei care încă se mai gândesc, care încă nu au căzut în acest val de neîncredere împotriva vaccinului să facă acest pas acum. Suntem într-o situație destul de gravă în acest moment în România, nu mai putem să mai stăm, să ne mai gândim și să ne facem prea multe socoteli. Cine dorește, cine poate, cui permite sănătatea să se vaccineze să o facă acum, protejându-se pe sine și pe membrii familiei”, mai spune medicul român din Suedia.

Aceasta a reamintit că și în cazul în care o persoană vaccinată se infectează, face de obicei o formă de boală mai puțin gravă și nu pune presiune pe sistemul sanitar.

 

 


loading...
Partenerii noștri