Românii, campioni la politică în Europa. Câţi cetăţeni din România participă la alegerile locale din Italia, Spania şi Marea Britanie

Publicat: Vineri, 10 Mai 2019 16:29 // Actualizat: Vineri, 10 Mai 2019 16:29 // Sursa: romaniatv.net

Românii pare că au dus şi peste hotare dorinţa de a face politică şi a conduce. Peste 100 de cetăţeni români au primit recent de la AEP adeverinţele necesare pentru a-şi înscrie candidatura la alegerile locale din mai multe ţări din Europa.

Un număr de 117 cetăţeni români - dintre care 114 rezidenţi în Italia, doi în Spania şi unul în Marea Britanie - au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din aceste ţări, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale.

Din cei 117 potenţiali candidaţi români la alegerile locale din cele trei ţări menţionate, 84 sunt femei (72%) şi 33 sunt bărbaţi (28%), media de vârstă a acestora fiind de 38 de ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
AEP alegeri locale Italia Marea Britanie români Spania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H