Românii care-și doresc să țină pasul cu tehnologia, dar nu au bani, pot acum să închirieze astfel de servicii

Românii care vor să țină pasul cu tehnologia pot acum să împrumute și electronice - televizoare, laptopuri, telefoane mobile sau tablete, piața de închiriere fiind în continuă dezvoltare.

10 ian. 2024, 17:43
Românii care-și doresc să țină pasul cu tehnologia, dar nu au bani, pot acum să închirieze astfel de servicii
Românii care vor să țină pasul cu tehnologia pot acum să împrumute și electronice

Piața de închireieri este în continuă dezvoltare, semn că cererea este și ea mare. Cei ce își doresc să țină pasul cu tehnologia, dar nu au bani să-și cumpere dispozitive noi, apelează la servicii de acest fel. Perioada de închiriere este de minimum trei luni, iar prețurile pornesc de la câteva zeci de lei pe lună. Românii pot împrumuta televizoare, telefoane mobile, laptopuri sau tablete.

Citește și: VIDEO Clipul care s-a viralizat pe TikTok. Doi români au filmat preţurile dintr-un supermarket din Germania. Surpriză mare!

Este și exemplul alexandrei care a închiriat un televizor pentru casa nouă în care s-a mutat.

„Eu recent mi-am achiziţionat un apartament, cheltuielile erau foarte mari. O investiţie într-un televizor de 3.000-4.000 de lei nu mi-o mai permiteam. Cumva am încercat să găsesc o variantă în care sa-mi fie foarte uşor să o plătesc, să mi-o pot permite”, a declarat Alexandra, pentru Observator News.

Serviciile de închiriere pentru aparatură IT și electronică sunt folosite mai ales de generația Z, care își dorește să aibă lucruri de calitate, dar pe care să nu dea mulți bani dintr-o dată.

„Am identificat acest segment al oamenilor care sunt cumva la început de drum, tinerii, 25-35 de ani care îşi cumpără o casă a lor, au cheltuieli destul de mari cu avans, cu mobilă sau electrocasnice. Un alt segment foarte important… avem zona studenţi, care au nevoie de aceste dispozitive pentru a-şi realiza proiectele pe care le au de predat”, a declarat Mădălin Ilie, reprezentantul unei companii de închiriere.

Citește și: Aparatul din casă care consumă mai mult curent decât frigiderul. Îți poate crește factura la energie cu zeci de lei, în fiecare lună, iar mulți români au început să îl achiziționeze

Un telefon mobil se închiriază și cu 40 de lei pe lună, chiria pentru un televizor începe de la aproximativ aceeași sumă, iar pentru un laptop, de la 90 de leo/lună. Perioada de închiriere este cuprinsă între trei și 24 de luni. Există și produse mai scumpe, pe care le poți folosi în schimbul unei chirii de sute de lei lunar. Categoria gaming este una dintre cele mai căutate.