Românii comandă o pizza la fiecare trei secunde! Suntem pe locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi

Românii, cei mai mari iubitori de pizza! Se pare că românii comandă o pizza la fiecare trei secunde. Datele unei aplicații de livrare arată că Cluj-Napoca se numără printre orașele în care se comandă cel mai mult acest tip de mâncare.

10 feb. 2024, 08:44
Românii comandă o pizza la fiecare trei secunde! Suntem pe locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi

Țara noastră ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza și primul loc în Europa de Sud-Est, ele mai multe livrate fiind în București, unde se comandă chiar mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona.

Citește și Carmen Brumă, reţetă fantastică de pizza „de slăbit”, fără făină. Un deliciu pentru doamnele sofisticate

Topul oraşelor cu cei mai mulţi pasionați de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Oradea şi Braşov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat merge către un utilizator din Iaşi, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depăşind recordul din anul precedent.

Printre altele, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost făcută anul trecut de către un utilizator din Constanţa.

Cât despre gusturi, românii rămân trup și suflet sortimentelor tradiționale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita şi Capriciosa.

De asemenea, finalul săptămânii pare ideal pentru a mânca o felie gustoasă de pizza, ar putea spune românii.

Iarna, perioada ideală să mănânci pizza

Vinerea şi sâmbăta sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32% din totalul comenzilor fiind plasate doar în aceste zile.

Mai mult decât atât, momentul de consum preferat este seara, în intervalul orar 19:00 şi 21:00 fiind plasate mai mult de o treime din totalul comenzilor, potrivit Agerpres.ro.

„Minutul de aur” s-a înregistrat în data 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde şi jumătate!

Astfel, iarna rămâne anotimpul în care se comandă cele mai multe pizza în România.

Citește și Rețeta genială de pizza a lui chef Sorin Bontea. Secretul unui blat crocant

La nivel anual, rata de consum a fost constantă, iar data de 8 martie rămâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000, arată aplicația Glovo, cea mai utilizată platformă pentru comenzi din România, și nu numai.