Românii de pe Costa Concordia cer despăgubiri în urma naufragiului vasului

Pasageri ai vasului de croazieră Costa Concordia, inclusiv români, au luat legătura cu o firmă de avocatură americană în  scopul lansării unui proces civil pentru a primi despăgubiri, informează Le Figaro, în ediţia online.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 20:08
Românii de pe Costa Concordia cer despăgubiri în urma naufragiului vasului

Numeroşi pasageri ai vasului, inclusiv români, pregătesc o acţiune judiciară. „Am fost contactaţi de pasageri din întreaga lume, din România până în Peru, Italia şi Statele Unite, şi suntem pregătiţi să iniţiem o acţiune legală împotriva părţilor responsabile”, a declarat Mitchell Proner, de la cabinetul new-yorkez de avocatură Proner and Proner, informează Mediafax.

„Vom depune plângerea miercuri, la Miami”, a precizat el. Daunele solicitate sunt de 125.000 de euro pentru pasagerii care nu au fost răniţi, o sumă mai mare pentru cei răniţi şi câteva milioane de euro pentru persoanele decedate.

Încă două cadavre au fost descoperite, luni, la bordul navei Costa Concordia, bilanţul victimelor naufragiului din 13 ianuarie ridicându-se la 15 morţi.

Vasul de croazieră Costa Concordia, care avea la bord peste 4.200 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a lovit de stânci şi s-a scufundat parţial, pe 13 ianuarie, în apropierea insulei italiene Giglio, în Marea Tireniană. La bordul  navei de croazieră se aflau  29 de turişti români şi 27 de români membri ai echipajului, potrivit MAE.