Românii din diaspora se întorc acasă de sărbători. Sumele uriașe pe care le plătesc pentru un apartament închiriat în regim hotelier

Cu ocazia sărbătorilor, românii care locuiesc și lucrează în străinătate aleg să se întoarcă în țară, pentru a petrece Crăciunul și Revelionul cu cei dragi.

28 nov. 2023, 17:47
Românii din diaspora se întorc acasă de sărbători. Sumele uriașe pe care le plătesc pentru un apartament închiriat în regim hotelier
Câți bani plătesc românii din diaspora care vor să petreacă sărbătorile în țară

Românii din diaspora se întorc acasă pentru sărbătorile de iarnă. Cu această ocazie, cei ce închiriază apartamente în regim hotelier profită și își rotunjesc veniturile, pentru că românii sunt dispuși să plătească sume uriașe pentru a se caza în orașul natal.

Citește și: Cât costă să faci Crăciunul sau Revelionul la pensiunea mamei lui Răzvan Ciobanu: „Așteptăm turiștii, ne pregătim cu mesele festive”

Proprietarii din Iași susțin că, pentru luna decembrie și ianuarie, cele mai multe dintre locuințe sunt rezervate, de cele mai multe ori de românii care se înmtorc din străinătate.

„Avem şase apartamente, toate sunt rezervate începând cu jumătatea lunii decembrie, până la jumătatea lunii ianuarie, aproximativ. Patru dintre ele sunt rezervate de persoane, familii care vin din străinătate pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă alături de cei dragi.

Este vorba despre românii care nu mai au o locuinţă stabilă în ţară şi care îşi doresc puţin conform pe perioada concediului. Pentru a închiria un apartament cu doua camere, în această perioadă, clienţii noştri achită aproximativ 300 de lei pe noapte. Cu toate acestea, dacă este vorba despre perioade mai lungi, aplicăm şi anumite reduceri. Astfel, pentru a închiria un apartament, pentru o perioadă de 20 de nopţi, clienţii plătesc aproximativ 5000-5500 de lei”, a precizat Anca M., ieşeancă ce se ocupă de administrarea mai multor apartamente ce se pot închiria în regim hotelier, pentru adevarul.ro.

Citește și: Cât costă să îți faci Revelionul pe o insulă exotică. Unde își petrec cei mai mulți români noaptea dintre ani

Potrivit celor implicați în acest domeniu, foarte multe persoane au început deja să-și îndrepte atenția către apartamentele ce pot fi închiriate în regim hotelier. Chiar dacă tarifele sunt aproape la fel ca cele de la hotelurile din marile orașe, se pare că apartamentele au mai multe avantaje.

„Un apartament cu două camere este la fel de costisitor precum o cameră de hotel, dar este mai spaţios. Totodată, apartamentele noastre dispun de bucătărie utilată complet, un lucru ce îi atrage pe clienţi”, a adăugat Anca M.