Românii din Egipt, sfătuiţi să evite zonele cu instituţii guvernamentale şi manifestaţiile

Românii care se află pe teritoriul Egiptului sunt atenţionaţi că demonstraţiile de protest şi violenţele continuă în această ţară, estimându-se că în perioada 9 - 15 august se va înregistra cel mai ridicat nivel de risc de producere a unor ciocniri violente.

RomaniaTV.net
08 aug. 2013, 15:23
Românii din Egipt, sfătuiţi să evite zonele cu instituţii guvernamentale şi manifestaţiile

„Autorităţile egiptene au luat decizia de a dispersa demonstraţiile care se desfăşoară în Cairo, în districtul Nasr City, zona Rabaa al Adaweiya şi cele din Giza, în zona Pieţii Al Nahda, deoarece este posibil ca, în situaţia în care protestatarii nu părăsesc zonele respective, să se decreteze stare de urgenţă şi să se impună restricţii de circulaţie”, detaliază joi Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

MAE le recomandă cetăţenilor români să evite cu desăvârşire zonele din preajma sediilor principalelor instituţii guvernamentale şi partide politice.

De asemenea, le recomandă evitarea implicării în orice fel de manifestaţii.

Totodată, românii din această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Influenta mişcare islamistă Fraţii Musulmani, din rândurile căreia provine şi preşedintele înlăturat de armată, Mohamed Morsi, ocupă de mai bine de o lună două pieţe din Cairo, forţele de ordine ameninţând cu dispersarea simpatizanţilor lui Morsi.

Guvernul egiptean a cerut miercuri partizanilor preşedintelui islamist Morsi să părăsească rapid cele două pieţe, ameninţând că îi va îndepărta prin forţă după Ramadan.