Românii din Londra ar putea primi până la 9.500 de lire, gratis! Ce trebuie să facă ca să intre în posesia lor

Românii care locuiesc în Londra ar putea primi 9.500 de lire, gratis. Asta după ce primăria orașului a decis să deruleze un program de acordare a unor subvenții de care pot beneficia și conaționalii noștii.

02 feb. 2023, 17:44
Românii din Londra ar putea primi până la 9.500 de lire, gratis! Ce trebuie să facă ca să intre în posesia lor
Românii din Londra ar putea primi până la 9.500 de lire, gratis!

Românii din Londra ar putea primi până la 9.500 de lire, gratis! Autoritățile din Londra au anunțat că vor desfășura un program oarecum identic cu „Programul Rabla” din România prin vor acord mai multe subvenții britanicilor care vor să își caseze autoturismul vechi.

Citește și Simona Halep s-a dat de gol. Cu cine și-a petrecut sărbătorile la Londra, după divorțul de Toni Iuruc

Românii din Londra ar putea primi până la 9.500 de lire, gratis!

Pentru acest program, Primăria Londrei va aloca aproximativ 110 milioane de lire sterline din fondurile municipalității, iar acești bani vor ajunge la șoferii care își casează mașinile poluante, odată cu extinderea în Greater London a ULEZ – Ultra Low Emission Zone.

ULEZ – Ultra Low Emission Zone este o zonă unde au voie să circule doar vehiculele care îndeplinesc noile norme de emisii poluante – Euro 3 pentru motociclete, Euro 4 pentru autoturisme pe benzină și camionete, Euro 6 pentru mașini pe motorină și camionete, transmite diasporaro.co.uk.

Începând cu data de 29 august, ULEZ va acoperi tot teritoriul Greater London, care include toate cele 32 de districte plus City of London.

Cu toate acestea, cei care dețin mașini ce nu îndeplinesc normele de poluare vor fi nevoiți să plătească în fiecare zi o taxă de 12,50 Lire.

În aceste momente pentru plata acestei taxe sunt pasibile într-o zi normală, circa 160.000 de mașini și 42.000 de camionete estimează compania Transport for London (TfL).

Noul program al primăriei din Londra constă în finanțări nerambursabile care încep de la 1.000 de lire pentru proprietarii de motociclete și pot ajunge până la 9.500 de lire pentru proprietarii de microbuze.

Pentru a renunța la vehiculele lor în favoarea unora care respectă normele de mediu sau pentru a-și moderniza vehiculele vechi astfel încât să fie conforme cu ULEZ, toți cei interesați vor primi acești bani, inclusiv românii.

Tot ce trebuie să facă ca să beneficieze de acest program este să aibă o mașină, o motocicletă sau un vehicul accesibil pentru scaunele cu rotile, iar vehiculul să nu se încadreze în normele de mediu pentru ULEZ.

Mai mult, programul primăriei londoneze oferă și reduceri la transportul în comun, acces la cluburi auto, programe de abonament pentru biciclete, e-bike-uri și e-scootere. Noul program va ajuta persoanele cu venituri mici, precum și micile firme să adopte un transport mai curat, astfel încât poloarea din Londra să se reducă, transmit autoritățile.

Citește și Șoferiță româncă de Uber dezamăgită de Marea Britanie: „În Londra câștig între 300-600 lire pe săptămână, însă rămân cu mai nimic!”