Românii din Topoloveni se pregătesc să realizeze o premieră mondială. Vezi despre ce e vorba VIDEO

Este vorba despre dulceaţa de topinambur sau napi, în termen popular, cunoscut pentru calităţile sale curative. Dacă dulceaţa de napi va fi certificată, ar fi a doua mare realizare a producătorilor argeşeni. Anul trecut magiunul de prune a fost medaliat şi certificat ca brand de ţară la Bruxelles.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 14:59
Românii din Topoloveni se pregătesc să realizeze o premieră mondială. Vezi despre ce e vorba VIDEO

Agitaţie mare la fabrica din Topoloveni. Se pregăteşte o dulceaţă cum n-a mai văzut şi n-a mai auzit nimeni. Topinamburul, ingredientul principal, este o plantă înrudită cu cartoful. Specialiştii spun că proprietăţile sale sunt extraordinare.

„Este una din cele mai bune legume din punct de vedere al încărcăturii glicemice, prin faptul că are un conţinut foarte mare de inulină. Daca inulina nu ar exista, în principiu, viaţa nu ar fi pe pământ”, a spus Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii.

Inulina stimulează sistemul imunitar, scade nivelul bacterilor în intestin şi reduce riscul osteoporozei şi aterosclerozei. Ca să nu-i distrugă calităţile terapeutice, procesul de fabricaţie este pe cât de simplu, pe atât de eficient.

În plus, ingredientul principal, nu este aşa de uşor de găsit.

Produsul final arată aşa: un borcan de 270 de grame cu 70% topinambur şi 30% suc concentrat de măr, care pleacă de la fabrică la 22 de lei.

Producătorii de la Topoloveni au realizat şi magiunul de prune, după o reţetă veche de peste un secol.