Românii iau parte la CUCERIREA spaţiului. Suntem incluşi în misiunea de pe planeta Jupiter

Specialiştii români vor fi incluşi în cercetările pentru misiunea de pe Jupiter din 2017. Chiar directorul NASA va fi cel care va veni special în România pentru a recruta specialişti. Potrivit România TV, aceste sunt rezultatele obţinute de ministrul Mihnea Costoiu, în timpul vizitei în SUA, de săptămâna trecută.

19 ian. 2014, 11:39
Românii iau parte la CUCERIREA spaţiului. Suntem incluşi în misiunea de pe planeta Jupiter

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, a fost săptămâna trecută în SUA, unde s-a întâlnit şi cu câţiva oficiali al Agenţiei Spaţiale Americane. Rezultatele întâlnirii cu reprezentanţii NASA au fost extrem de reuşite, după cum a declarat însuşi ministrul, la România TV.

Este exprem de important după această vizită faptul că administratorul NASA, generalul Charles Bolden – un om care a zburat de patru ori în spaţiu – a acceptat să vină în România. Misiunea principală a domniei sale va fi aceea de a descrie oportunităţile de cercetare spaţială pentru tinerii români şi pentru companiile româneşti, precum şi aceea de a stabili contactele şi schimburile de specialişti între Agenţia Spaţială Română şi instututele româneşti, pe de o parte, şi NASA de cealaltă parte.

România a fost acceptată ca parte a misiunii pe planeta Jupiter şi platforma de fizică de la Măgurele, inclusiv echipamentele noastre extraordinare, infrastructura de laseri, va fi folosită în a încerca să generăm la Măgurele un mediu de radiaţii similar celui din jurul planetei Jupiter. Astfel vom putea testa împreună cu specialiştii de la NASA diferite echipamente în acest mediu„, a declarat Mihnea Costoiu la România TV.

El a mai adăugat că românii vor mai fi cooptaţi şi în alte proiecte ale NASA, precum misiunile cu nanosateliţi (anul 2016) sau misiunile pentru cercetarea Lunii şi a planetei Marte.