Ministrul delegat Mihnea Costoiu a fost primit de membri ai Congresului american

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a avut mai multe întâlniri cu membri ai Congresului american, în cadrul vizitei oficiale desfășurate în Statele Unite, în intervalul 6-14 ianuarie.

15 ian. 2014, 16:51
Ministrul delegat Mihnea Costoiu a fost primit de membri ai Congresului american

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației remis Agerpres, în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte precum situația economică a României și perspectivele pozitive pentru anul curent (progresul României în procesul de eliminare a vizelor), potențialul de cercetare oferit de România companiilor americane, generarea de parteneriate concrete în domeniul educației și cercetării, în special în jurul proiectelor românești de mare amploare, precum proiectul Dunăre — Delta Dunării — Marea Neagră sau în jurul infrastructurii ELI-NP.

Congresmenii și-au arătat disponibilitatea de a sprijini inițiativele strategice ale României și s-au arătat dispuși să transmită mesajul delegației României, susținând eforturile țării noastre în domeniile cercetării, inovării și învățământului superior.

Cu prilejul vizitei, ministrul român a adresat fiecăruia dintre interlocutorii săi invitația de a vizita România.

Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu congresmenii Paul C. Broun (Georgia), Tim Ryan (Ohio), membru al Comitetului pentru Buget și al Comitetului pentru Forțele Armate ale Camerei Reprezentanților, cu Ruben Hinojosa (Texas), membru în Comitetul pentru Educație și Forță de Muncă, precum și în Comitetul pentru Servicii Financiare al Camerei inferioare a legislativului american.

De asemenea, Mihnea Costoiu a mai avut întâlniri și cu Jeff Miller (Florida), Mike Turner (Ohio), Joe Wilson (Carolina de Sud) și Steve Pearce (New Mexico), membri ai Congresului american.

Citeşte şi Ministrul Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu administratorul NASA