Românii, înşelaţi la cumpărături. Vezi cum poţi fi păcălit

"Mica ciupeală", este deja o tradiţie pentru comercianţii români. Oriunde îşi face cumpărăturile, românul trebuie să fie cu ochii în patru dacă vrea să nu fie înşelat. Din acest motiv, inspectorii de la Protecţia Consumatorului fac controale şi dau amenzi, mai ales că ne aflăm în plin sezon de promoţii, ce se pot dovedi înşelătoare.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 12:52
Românii, înşelaţi la cumpărături. Vezi cum poţi fi păcălit

În pieţe, preţurile legumelor şi fructelor sunt scrise astfel încât cumpărătorilor să nu le sară în ochi cei 99 sau 90 de bani de după cifra leilor. În schimb, supermaketurile nu ţin cont de greutatea ambalajului, aşa că ajungem să plătim plastic la preţ de pulpe de pui sau ceafă de porc.

Inspectorii ANPC fac controale ca să vadă cât de reale sunt reducerile cu care se laudă comercianţii. „Deşi se declară că se pun trei bucăţi la preţ de două, dacă acel produs se vinde şi individual, vom constata că această declaraţie nu este conformă în multe din cazuri”, a declarat comisarul ANPC, Sânziana Colibă.

Până şi pâinea cea de toate zilele ascunde ingrediente sintetice. Cea mai des întâlnită înşelăciune din brutării, folosirea coloranţilor pentru pâinea neagră. Reprezentanţii industriei de panificaţie susţin că problema ingredientelor din pâine nu este atât de gravă cum pare.

„Acestea sunt cazuri particulare din punctul nostru de vedere. Nu toată pâinea este colorată şi nu datorită controalelor de la ANPC. Consumatorii ştiu citind pe etichetă”, a declarat preşedintele ANIMP, Viorel Marin.