Românii îşi cumpără buncăre la pret de apartament! Cum arată adăposturile şi cât costă

Speriati de războiul din Ucraina, romanii sunt tot mai interesati sa isi construiasca buncare. Aceştia sunt dispusi sa plateasca cat o casa pentru a se simti in siguranta. Preţul unui buncăr poate ajunge şi la 100.000 de euro.

16 mart. 2022, 13:44
Românii îşi cumpără buncăre la pret de apartament! Cum arată adăposturile şi cât costă

Românii îşi cumpără buncăre la pret de apartament! Oamenii sunt speriaţi din cauza conflictului de la graniţa României şi au început să se gândească serios la construirea unui buncăr în curtea casei.

Românii îşi cumpără buncăre la pret de apartament! Cât costă un adăpost

Reprezentantul unei firme de construcţii din Capitală a declarat, la România Tv, că preţul unui buncăr poate ajunge chiar şi la 100.000 de euro.

Citeşte şi Adăposturi şi buncăre antiaeriene în România. Harta locurilor în care te poţi ascunde în caz de război, disponibilă într-o aplicaţie

„Pentru a monta un buncar ai nevoie de spatiu pentru utilaje, pentru excavare. Se pregateste o carcasă în care va fi băgat buncărul metalic, îl acoperim cu beton, după care se trece la acoperirea cu pamant, la sigilarea usilor şi la montarea sistemelor de susţinere a vietii. Acestea sunt optionale, însă sunt necesare pentru filtrarea aerului, a apei. Poţi să-şi faci şi o magazie de alimente”, a declarat pentru România Tv reprezentantul unei firme din Capitală, care se ocupă cu construirea buncărelor.

La nivelul intregii tari exista aproximativ 4.500 de buncare, cele mai multe dintre ele fiind amplasate la subsolul blocurilor, cladirilor de birouri, spitalelor, hotelurilor si unitatilor de invatamant. De asemenea, cele mai multe dintre ele se regasesc in Capitala.

In urma unor controale, s-a constatat ca multe buncare sunt insalubre, fara ventilatie, electricitate sau alte utilitati. Mai mult decat atat, multor adaposturi le lipsesc chiar si grupurile sanitare.

Citeşte şi Unde se află buncărul antiatomic complet dotat din Bucureşti. Este conectat subteran cu MApN şi Palatul Cotroceni VIDEO