Românii își pot alege VACCINUL COVID! Vaccinul, numărul de locuri libere și numărul de persoane de pe listele de așteptare, disponibile pe platformă

Comitetul de Coordonare a Vaccinării și STS au lansat harta interactivă a centrelor de vaccinare din România! De astăzi, românii își vor putea alege tipul de vaccin.

25 mart. 2021, 15:51
Românii își pot alege VACCINUL COVID! Vaccinul, numărul de locuri libere și numărul de persoane de pe listele de așteptare, disponibile pe platformă

Românii își pot alege VACCINUL COVID! CNCAV și STS au lansat harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin, astfel încât românii pot vedea pe platforma de vaccinare ce vaccin este folosit în fiecare centru, câte locuri sunt disponibile și câte persoane se află pe locul de așteptare.

Citește și: Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate. Ce trebuie să ştie toţi românii!

”Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcţionalităţi în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin şi este disponibilă pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare”, a transmis, joi, CNCAV.

Românii își pot alege VACCINUL COVID! Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul de vaccin administrat, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare. Aceasta este interactivă şi fiecare utilizator poate filtra afişarea centrelor pe judeţe sau pe numărul locurilor disponibile.

De asemenea, sunt afişate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna şi Oxford/AstraZeneca.

Noi doze de vaccin AstraZeneca şi Moderna vor ajunge în România

Aproximativ 50.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi în România, pe cale terestră. Mâine, 26 martie, vor ajunge în țară alte 162.000 de doze de vaccind Moderna, tot pe cale terestră. Dozele de vaccin AstraZeneca vor ajunge în București pe cale terestră, acestea fiind depozitate la Centrul Național de Stocare și ulterior distribuite la centrele de vaccinare din țară.

Mâine, 26 martie, vor ajunge în țară un număr de 162.000 de doze Moderna, pe cale terestră. Acestea vor ajunge la centrele de vaccinare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. Până în prezent, în România au ajuns 264.000 de doze de vaccin Moderna, fiind vaccinate 120.160 de persoane.

Citește și: CNSU hotărăşte soarta românilor. RESTRICŢIILE care vor fi instituite în România: Magazinle închise în weekend de la ora 18:00, carantină de noapte de la ora 20:00