Românii nu se învață minte. După tragediile de pe Mureș și Snagov, alte trei persoane au fost la un pas de moarte în timpul unei plimbări pe mare, la Vama Veche

După incidentele de pe Mureș și Snagov, trei români au fost la un pas de tragedie după ce au ieșit cu velierul pe mare, la Vama Veche.

07 mai 2023, 17:10
Românii nu se învață minte. După tragediile de pe Mureș și Snagov, alte trei persoane au fost la un pas de moarte în timpul unei plimbări pe mare, la Vama Veche
După tragediile de pe Mureș și Snagov, alte trei persoane au fost la un pas de a-și pierde viața pe mare, la Vama Veche

Se pare că românii nu au învățat nimic din tragediile petrecute pe Mureș și Snagov, unde mai multe persoane și-au găsit sfârșitul după ce au căzut în ape. Alte trei persoane au fost la un pas de moarte după ce au plecat cu velierul pe mare.

Motorul ambarcațiunii a cedat, iar din cauza vântului puternic aceasta aproape că s-a răsturnat. Aceștia se aflau în largul mării când velierul aproape s-a scufundat, după ce motorul s-a oprit, iar ambarcațiunea nu a mai putut fi controlată. Totul s-a întâmplat în dreptul localității Vama Veche.

Aceștia au fost observați de o altă ambarcațiune care a încercat să le ofere o mână de ajutor, dar fără succes. Cele trei persoane de pe velierul care se afla la un pas de a se scufunda au dat alarma, iar la fața locului a fost trimisă o navă aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Chiar dacă vântul a bătut cu putere, echipajul de salvare a reușit să prindă velierul și să îl ducă la Portul Mangalia.

Căpitănia Portului Mangalia a fost sesizată și se fac cercetări în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care evenimentul s-a produs.

Citește și: Victima scoasă, vineri, din Mureș este Eduard. După ce și-a înmormântat copilul, Alina trebuie să-și îngroape și soțul: „Nu ne putem obișnui cu ideea”

Tragediile din Mureș și Snagov

Echipe de căutare-salvare din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin au intervenit timp de mai multe zile în zona localităţii Periam din judeţul Timiş, după ce duminică seară o barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat. Atunci, un copil de trei ani a murit şi alte patru persoane, doi adulţi şi doi copii, au fost daţi dispăruţi.

Ulterior, trupurile altor doi bărbăați au fost descoperite. Conducătorul bărcii a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat, el fiind cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Barca lui nu era înmatriculată şi el nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii. De asemenea, bărbatul consumase alcool.

Citește și: Ea este Ramona, tânăra de 27 de ani care a murit după ce a căzut în Lacul Snagov. Familia este în stare de șoc: „Frumoasa mea nepoțică nu mai e!”

Vineri seara, o petrecere în Snagov avea să se termine tragic. În timpul evenimentului, două persoane s-au urcat pe un skijet, fără veste de salvare, și au plecat pe lac. La doar câteva minute, au ajuns sub apă. O femeie a fost savată, dar prietena ei, o tânără de numai 27 de ani, a fost găsită în apă, la o adâncime de 7 metri.

Scafandrii au intervenit la fața locului cu trei bărci, pentru a găsi persoana dispărută în apele lacului. S-au deplasat și alte echipaje ale ISUBIF, printre care pompierii, echipajul de descarcerare și SMURD-ul.