Românii, obligați să mânânce carne creată în laborator? Ministrul Petre Daea: „Doamne ferește!”

Faptul că unele state din Occident au început să utilizeze carnea creată artificial a creat mari suspiciuni în rândul românilor. Petre Daea, ministrul Agriculturii, a fost provocat să comenteze pe marginea acestui subiect. 

01 dec. 2022, 08:45
Românii, obligați să mânânce carne creată în laborator? Ministrul Petre Daea: „Doamne ferește!”

Ministrul PSD a promis că românii nu vor fi presați direct sau indirect să consume astfel de alimente. De asemenea, el a garantat că fermierii nu vor suferi.

„Sunt preocupări de tot felul și nu îi putem opri pe oameni să se gândească și să acționeze. Eu sunt constant în abordare și consecvent în ceea ce spun, noi hrănim poporul din brazdă.

Avem posibilitatea concretă de a face hrană, nu deschidem ușa laboratorului să mulgem vaca, Doamne ferește! Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice. Noi ne desfășurăm activitatea lângă animale.

Referior la interdicția de a crește porci, eu știu că nu există aceste legi. În Parlament se legiferează în folosul țării. Haideți să așteptăm, nu s-a pus o asemenea problemă, nu va dispărea porcul. Fermele mari și gospodăriile poporului vor produce în continuare”, a declarat „Nea Petrică”, pentru Realitatea PLUS.

 

Acuzațiile grave ale presei de casă a USR, la adresa ministrului Petre Daea

 

De curând, ministrul Petre Daea a mai combătut niște acuzații grave, care au venit din partea presei de casă a USR. Oficialul MADR a fost acuzat că prin adoptarea unei legi cu privire la erbicide, „Nea Petrică” își dorește să falimenteze fermierii autohtoni.

„Mă vad preocupat si obligat sa intervin. Trebuie să fac datoria față de țară, să explic celor nepricepuți. E un act normativ în primul rând, în transparență decizională. E vorba să nu dăm frâu liber la substanțe toxice, care omoară oamenii, fraților! Nu e vorba despre erbicide, ci despre substanțe care nu sunt sub control comerical! Lăsați-mă să interpretez în spiritul legii, așa cum e în actul normativ! Am fost la Bruxelles, le-am spus românilor din Spania să dea un comunicat, să explice clar.

Nu e vorba despre Tanti Veta (n.r. – micul producător), aici! Actul normativ se referă doar la comercializarea unor substanțe periculoase, care nu se pun în mâna oricui!

Este vorba despre o circulație legală a substanțelor cu grad ridicat de periculozitate. Tanti Veta va lua substanțele care sunt verificate în România și care au un anumit regim de circulație”, a explicat ministrul, la România TV, joi seara.

VEZI AICI acuzațiile halucinante ale presei de casă a USR.