Românii plătesc o mică avere pentru un weekend pe litoral. Două zile în Mamaia, cât chiria pe o lună în Capitală

Canicula care a pus stăpânire pe România, dar și incertitudinea creată de pandemia de coronavirus i-a făcut pe români să vină în număr cât mai mare pe litoralul românesc.

08 aug. 2021, 20:54
Românii plătesc o mică avere pentru un weekend pe litoral. Două zile în Mamaia, cât chiria pe o lună în Capitală

Românii plătesc o mică avere pentru un weekend pe litoral. Patronii de hotel și alte unități de cazare profită din plin, iar sumele pe care românii trebuie să le scoată din buzunar pentru câteva zile de distracție sunt de-a dreptul, fabuloase!

Românii plătesc o mică avere pentru un weekend pe litoral. Două zile în Mamaia, cât chiria pe o lună în Capitală

Pentru un weekend la mare, se plătește la fel de mult cât costă chiria pe o lună, într-un apartament cu două camere din Capitală. Peste 30% dintre turiștii de la malul mării au ales anul acesta să închirieze apartamente. Cererea crescută a fost urmată de pensiuni și case de vacanță. Oamenii spun că, la apartamente, condițiile sunt mult mai bune decât la hotel.

Prețul unui astfel de apartament, cu două camere și vedere la mare, ajunge la 800 de lei pe noapte. Accesul la piscină, locurile de joacă pentru copii și restaurnatele atrag turiștii ca un magnet. O noapte de cazare într-un apartament de lux, pentru 6 persoane, începe de la 199 de euro.

Citește și: LITORALUL PENTRU TOŢI 2020. Cazare de la 45 de lei pe noapte, se primesc şi VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020
În plin sezon estival, o noapte de cazare în Mamaia te poate duce la sapă de lemn. Dacă nu ai pretenții de lux, poți găsi camere la numai câteva sute de lei pe noapte, însă cu cât cresc pretențiile, cu atât ești nevoit să scoți din buzunar mai mulți bani, prețurile ajungând și la câteva mii de lei.

La o simplă căutare pe un site cunoscut de rezervări de cazare în Mamaia, ai doar două variante: te bucuri sau îți vine să plângi, în funcție de cât îți permite buzunarul.

Iar dacă ai și doi copii și îți dorești un apartament sau o camera mai mare, cu paturi mai multe, deja ai nevoie de economii serioase. De exemplu, o singură noapte, ce-i drept într-un apartament cu două dormitoare, costă în Mamaia nu mai puțin de 4900 de lei!

Citește și: România, la coada veniturilor în Europa. Chiar dacă salariile sunt foarte mici, oamenii plătesc preţuri mult mai mari decât polonezii la alimente şi transporturi