Românii pot călători în Regatul Unit încă 11 luni în baza cărţii de identitate

Românii pot călători încă 11 luni cu cartea de identitate în şi dinspre Regatul Unit. În acest an vom afla schimbările care vor interveni în privinţa vizelor, paşapoartelor, zborurilor şi asigurărilor medicale.

RomaniaTV.net
01 feb. 2020, 12:40
Românii pot călători în Regatul Unit încă 11 luni în baza cărţii de identitate

Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană. Acordul de retragere a Marii Britanii din UE, aşa cum a fost ratificat miercuri de Parlamentul European, prevede o perioadă de tranziţie până la sfârşitul anului. În această perioadă, Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor negocia detaliile aşa-numitei tranziţii comerciale, care se va aplica începând cu 1 ianuarie 2021.

Românii care intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord după 1 ianuarie 2021 vor trebui să verifice data de expirare a paşaportului şi, dacă este necesar, să îl reînnoiască înainte de această dată.

De asemenea, este important ca turiștii să se informeze despre asigurările de călătorie valabile în Regatul Unit, de la 1 ianuarie 2021.

Potrivit ambasadorului Marii Britanii, „Cetăţenii români care sunt rezidenţi în mod legal în Marea Britanie înainte de sfârşitul anului 2020 pot să îşi petreacă restul vieţii în Marea Britanie, beneficiind de aceleaşi drepturi ca şi până acum, cu schimbări minime. Cu toate acestea, este important să se înregistreze în Marea Britanie sub schemele de rezidenţă settled sau presettled. 435.000 de români s-au înregistrat deja şi vă rog să vă îndemnaţi toţi cunoscuţii dvs. care nu s-au înregistrat să facă acest lucru până la sfârşitul anului 2020″.

Citește șiKlaus Iohannis, mesaj pentru cetăţenii români din Marea Britanie după Brexit