Românii pot primi de la stat, de MÂINE, câte 25.000 de euro. Care sunt condiţiile de acordare

În această săptămână debutează un nou program finanțat de Administrația Fondului de Mediu prin care românii pot obține un sprijin financiar de 25.000 de euro pentru panouri solare fotovoltaice.

09 apr. 2019, 07:02
Românii pot primi de la stat, de MÂINE, câte 25.000 de euro. Care sunt condiţiile de acordare

Programul vine în sprijinul celor care au locuințe ce nu sunt racordate la rețeaua electrică națională, precum sunt gospodăriile din cătunele izolate.

Una din condițiile care trebuie îndeplinite pentru a accesa acest program, este aceea că locuința trebuie să se afle la o distantă mai mare de 2 km de rețeaua națională.

Citeşte şi Bani de la stat pentru români. Ce trebuie să faci ca să primeşti 20.000 de lei

Cei care dețin locuințe în zone izolate și fără acces la rețea, pot cere prijinul financiar în perioada 10 aprilie – 10 iulie 2019, suma maximă care poate fi solicitată fiind de 25.000 de euro.

Pentru anul 2019, programul are alocată suma de 230 milioane de euro.

Finanțarea este nerambursabilă iar beneficiarii nu vor trebui să plătească înapoi niciun leu, dar suma nu va fi virată toată odată, ci pe perioada implementării.

Cu alte cuvinte, cei care doresc panouri fotovoltaice nu vor trebui să plătească din buzunat nici pentru achiziționare și nici pentru montare.