Românii pot primi peste 1.300 de lei pe lună de la stat, din 2024. Care sunt condițiile

Românii pot primi peste 1.300 de lei pe lună de la stat, din 2024. Nu toți, ci doar aceia care au copii. Este vorba despre alocațiile familiile din Austria, o țară unde de altfel numeroși români au decis să înceapă o nouă viață. Începând cu anul 2024, acestea vor crește cu 9,6%.

20 aug. 2023, 15:14
Românii pot primi peste 1.300 de lei pe lună de la stat, din 2024. Care sunt condițiile
Românii pot primi peste 1.300 de lei pe lună de la stat

Românii pot primi peste 1.300 de lei pe lună de la stat, din 2024. Cei care locuiesc în Austria și au mai mulți copii pot să primească și mai mulți bani. Decizia a fost luată având în vedere evoluția inflației. Mai mult, pe lângă această majorare, se prevede și o alocație generală de bază pentru copii, care va aduce cu până la 300 de euro mai mult pe lună alocația familială, în funcție de venitul familiei.

Românii pot primi peste 1.300 de lei pe lună de la stat, din 2024

Românii care locuiesc în Austria și care au copii pot să beneficieze de această alocație. Evident, acest lucru se aplică în cazul în care taxele la stat sunt plătite. Alocația va fi de 275 de euro pentru un singur copil, adică echivalentul a aproape 1.350 de lei.

Și românii aflați în Germania pot să beneficieze de alocații din ambele țări în același timp. Spre exemplu, dacă o mamă a rămas cu copilul în România, dar tatăl este la muncă în Germania, copilul are dreptul la două alocații.

Conform reglementărilor, un copil are dreptul la alocație pe fondul locului de reședință din România, dar și dreptul la alocație pe fondul locului de muncă din Germania.

Citește și: Stațiunea turistică care te va face să uiți de Austria! Are cel mai curat aer din țara noastră

Austria sfidează din nou România și Uniunea Europeană

În ciuda războiului de la granițele NATO pe care Moscova l-a declanșat, fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, care l-a invitat pe Vladimir Putin la nunta sa şi a dansat cu el dansul mirilor, a închiriat o casă într-un sat din Rusia. Oficialul a subliniat că nu are nevoie de Maldive sau de Seychelles pentru că îi este foarte bine și în Rusia.

Bunici, mere, vară, înot în râu. Este o viaţă bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine”, a declarat Karin Kneissl într-un interviu pentru agenţia de ştiri a statului rus, TASS.

În 2018, fostul ministru austriac de Externe a ținut prima pagină a ziarelor după ce a dansat valsul mirilor, de la propria nuntă cu președintele rus Vladimir Putin.

În aceste momente, Karin Kneissl se află în vacanţă în cătunul rusesc Petruşovo, destinaţia despre care a spus miercuri că este mai bună decât Maldive şi Seychelles. „Îmi place să trăiesc aici. Înţeleg această lume, am înţeles-o când eram o copilă”, a mai spus Karin Kneissl.