Românii se întorc la muncă. Vezi ce zile libere vom avea în 2012

Pentru mulţi dintre români, ziua de marţi marchează revenirea la lucru, după vacanţa de Revelion. Având în faţă un an întreg de muncă, ei se pot consola însă cu gândul că vor avea mai multe zile libere decât anul trecut.

RomaniaTV.net
03 ian. 2012, 07:21
Românii se întorc la muncă. Vezi ce zile libere vom avea în 2012

Staţiunile montane unde zeci de mii de români s-au înghesuit pentru a-şi petrece Revelionul au început deja să se golească. Mulţi au revenit la muncă începând de marţi, iar alţii, mai norocoşi, vor relua lucrul abia de miercuri.

Aflaţi înaintea unui an întreg de muncă, ne putem consola însă cu gândul că 2012 vine cu mai multe zile libere decât anii precedenţi. Asta pentru că în acest an şapte dintre cele 11 zile libere legale sunt în timpul săptămânii. Una dintre ele s-a dus deja, cea de 2 ianuarie, aşa că ne mai rămân a doua zi de Paşte, 1 Mai, Sfânta Maria, a doua zi de Rusalii şi primele două zile ale Crăciunului. De asemenea, se aşteaptă discutarea propunerii privind introducerea a încă două zile libere legale în Codul Muncii: cea de 24 ianuarie şi cea de Sfântul Andrei (30 noiembrie). Această propunere se află încă în dezbatere în Parlament.

Iată zilele libere de care românii se mai pot bucura în 2012:

Duminică, 15 aprilie – Prima zi de Paşte

Luni, 16 aprilie – A doua zi de Paşte

Marţi, 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii

Duminică, 3 iunie – Prima zi de Rusalii

Luni, 4 iunie – A doua zi de Rusalii

Miercuri, 15 august – Sfânta Maria

Sâmbătă, 1 Decembrie – Ziua Naţională a României

Marţi, 25 decembrie – Prima zi de Crăciun

Miercuri, 26 decembrie – A doua zi de Crăciun.