Românii se pregătesc să plece în vacanțe, în ciuda pandemiei COVID. Sute de cereri pentru pașapoarte

Românii se pregătesc să plece în vacanțe exotice, în țări în care călătoriile nu sunt interzise din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID. La Serviciul de pașapoarte din București se depun zilnic 500 de cereri.

11 dec. 2020, 17:11
Românii se pregătesc să plece în vacanțe, în ciuda pandemiei COVID. Sute de cereri pentru pașapoarte

Românii se pregătesc să plece în vacanțe. La serviciile de pașapoarte din țară nu este nicio diferență între anul trecut și prezent, când restricțiile impuse de pandemia COVID a micșorat numărul vacanțelor. Zilnic sunt eliberate mii de acte de călătorie, cei mai mulți români solicită paşapoarte electronice.

Citește și: Restricţii în magazine înainte de Sărbătorile de Iarnă. Noi măsuri anti-COVID la București de Crăciun

Directorul unei agenții de turism din România susține că a rămas suprins de numărul mare de români care pleacă în vacanță de Crăciun. Destinațiile favorite ale Românilor sunt Maldive, Egipt, Dubai sau Zanzibar.

”Am fost surprinși, tot ce înseamnă plecări de Crăciun, Revelion și vacanța de iarnă din ianuarie, toate plecările sunt deja pline. Operăm Maldive, Egipt, Ugada, Dubai, Zanzibar, toate aceste destinații deschise turismului și care asigură măsurile anti-COVID sunt deja pline” , a declarat Cosmin Marinof pentru DIGI24.

Agenţiile de turism susțin că interesul românilor pentru vacanţe este mult mai mare faţă de lunile anterioare. Iar în acest caz au fost suplimenteze zborurile spre unele destinaţii pentru a putea face faţă solicitărilor. De exemplu pentru Maldive a fost planificat un singur zbor, însă ulterior s-a ajuns la trei zboruri.

”În Maldive am planificat un singur zbor și am ajuns la trei zboruri, ceea ce este mult mai mult decât un an normal, asta se datorează și faptului că nu sunt foarte multe destinații deschsie și atunci se duc în destinațiile deschise. Maldive, în special, este o destinație care asigura distanțarea socială din plin” , a adăugat Cosmin Marinof.

Citește și: Oferta unui hotel din Bucureşti: 170 de lei pentru un duş fierbinte

Românii se pregătesc să plece în vacanțe. Tariful unui paşaport electronic este de 250 de lei, iar pentru persoanele care au împlinit 18 ani, termenul de valabilitate a fost ridicat la 10 ani.