Românii, solidari cu refugiaţii din Ucraina: „Am plâns şi am zis că trebuie să fac ceva, n-am mai avut stare”

Românii, solidari cu refugiaţii din Ucraina. Mii de persoane au trecut granița în aceste zile prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației. Cu lacrimi în ochi au intrat în țara noastră cu speranța că aici vor fi în siguranţă.  

28 feb. 2022, 11:50
Românii, solidari cu refugiaţii din Ucraina: „Am plâns şi am zis că trebuie să fac ceva, n-am mai avut stare”
Românii, solidari cu refugiaţii din Ucraina

Românii, solidari cu refugiaţii din Ucraina. Mulți dintre refugiaţi au plecat în grabă pentru a scăpa de infernul din țara lor și nu au apucat să își ia cu ei cele necesare, însă voluntarii care sunt la vamă în permanență îi ajută cu tot ceea ce au nevoie.

Citeşte şi: Ninge în Vama Siret! Mii de refugiați ucraineni îndură gerul, aglomerația și foamea pentru ca, în cele din urmă, să fie în siguranță

La vederea voluntarilor, o femeie a izbucnit în lacrimi după ce a întâlnit primul punct de sprijin.

Un tânăr a venit împreună cu sora și mama lui. Este invalid, așa că autoritățile i-au permis să treacă frontiera. Locuiesc în Odessa, însă singura variantă de a ajunge la noi în țară a fost prin vama din Sighet: ”Am decis să plecăm. A fost greu, dar acum ne bucurăm să fim aici. Avem ceai cald și mâncare, vrem să vă mulțumim. Suntem foarte recunoscători, mulțumim mult!”.

Românii, solidari cu refugiaţii din Ucraina

Ciprian a mers tocmai din Cluj-Napoca să ofere o mână de ajutor refugiaţilor. S-a oferit să îi ducă la el acasă pe cei care au nevoie de un adăpost.

Mi-au dat lacrimile zilele trecute și azi dimineață ne-am trezit, am plâns de câteva ori văzând situația punctele vamale și din Ucraina și am zis că trebuie să fac ceva, n-am mai avut stare”, a spus Ciprian, potrivit Stirileprotv.ro.

Elena are 13 copii, însă a reușit să vină în România doar cu o parte dintre ei. Trei băieți mai mari, care au peste 20 de ani au rămas acasă, pentru că sunt bolnavi.

Tatăl meu, de 85 de ani, a rămas acasă. Eu am 13 copii. Pe cei mici nu îi iau în război și nu au nici documente”, a spus ucraineanca.