Românii suspectaţi de uciderea unei voleibaliste şi a iubitului ei, în faţa judecătorilor, în Spania

Doi cetăţeni români, Constantin Stan şi Valentin Ion, de 47 şi respectiv 60 de ani, vor compărea miercuri în faţa judecătorului, la Valencia (Spania), ca suspecţi în cazul uciderii fostei voleibaliste olandeze Ingrid Visser şi a partenerului ei, Lodewijk Severein. Potrivit anchetatorilor, când a fost ucisă, Visser era însărcinată.

RomaniaTV.net
29 mai 2013, 07:41
Românii suspectaţi de uciderea unei voleibaliste şi a iubitului ei, în faţa judecătorilor, în Spania

Juan Cuenca, un spaniol de 36 de ani, a fost deja plasat marţi în detenţie pentru ”dublă omucidere”. Conform presei spaniole, citată de Agerpres, bărbatul ar fi un fost conducător al clubului de volei din Murcia, unde Ingrid Visser, fostă campioană olandeză, a jucat între 2009 şi 2011.

Sportiva de 35 de ani şi partenerul său de 57 de ani sunt probabil cele două persoane găsite moarte duminică, în regiunea Murcia, conform poliţiei spaniole, care aştepta rezultatul analizelor ADN pentru confirmarea acestei ipoteze.

Cele două corpuri au fost dezgropate, duminică, în livada unei ferme din Alquerías (Murcia). Poliţia a arestat apoi, la Valencia, un spaniol şi doi români, aceştia din urmă fiind consideraţi ”autorii dispariţiei şi morţii” olandezilor.

Visser şi Severein ar fi mers în zona Murcia pentru o programare la o clinică de fertilizare, care era prevăzută pentru data de 14 mai. Cuplul a fost dat dispărut în data de 13 mai, când nu a mai revenit la hotelul la care era cazat.

Ingrid Visser şi Lodewijk Severein au fost torturaţi şi decapitaţi. Potrivit surselor anchetei, corpurile aveau mai multe membre secţionate. Victimele au fost torturate (lui Severein îi fuseseră smulşi dinţii) timp de câteva zile, sau cel puţin aceasta este perioada de timp pe care au petrecut-o victimele cu cei care i-au răpit şi care le-au dezmembrat trupurile cu un fierăstrău electric. Capetele fuseseră separate de trunchi, relata marţi ziarul ABC.

Violenţa extremă, grija cu care au fost ascunse cadavrele, accesul la fermă (destul de dificil) şi împrejurările legate de dispariţia celor doi cetăţeni olandezi i-au determinat pe anchetatori să creadă că mobilul crimei ar putea fi o datorie importantă contractată de Ingrid Visser, de partenerul ei, sau de amândoi. Se consideră că românii suspecţi, Constantin Stan şi Valentin Ion, au fost angajaţi pentru a face treaba murdară: administrarea bătăilor, dezmembrarea cadavrelor şi îngroparea lor în pungi de plastic.

Oficial, delegatul guvernului din Murcia, Joaquín Bascuñana, şi şeful superior al Poliţiei, Cirilo Durán, au explicat într-o conferinţă de presă că mobilul l-au reprezentat ‘neînţelegeri legate de afaceri’. Totul arată că neînţelegerile le-au avut cu cetăţeanul spaniol arestat, cu care ar fi putut avea împreună afaceri încă neclarificate şi care, potrivit anchetatorilor, ar putea fi legate inclusiv de traficul cu droguri. Un avocat din Murcia a primit un e-mail de la Ingrid Visser cu câteva zile înainte de a veni în oraş pentru a-i cere o întâlnire. Mesajul respectiv, care ar putea fi un element-cheie al investigaţiei, este în posesia autorităţilor.

Spaniolul arestat este Juan Cuenca, fost director sportiv şi manager al clubului de volei Murcia 2005, iar declaraţia dată de el este plină de contradicţii. Se crede că el i-a transportat pe cei doi olandezi până la ferma din Alquerías, cu ajutorul celor doi români, având în vedere că era nevoie de mai multe persoane pentru a săpa o groapă atât de adâncă, notează ziarul local La Voz de Murcia. Poliţia spaniolă, alertată de dispariţia celor doi olandezi, a demarat o anchetă care a condus la casa închiriată pentru mai multe săptămâni, în Molina de Segura. Deşi casa fusese curăţată atent, agenţii au găsit rămăşiţe biologice şi indicii că acolo se produsese o moarte violentă. Cei doi români şi spaniolul au stat acolo. Se suspectează că imobilul a fost închiriat special pentru comiterea crimelor.

Nu este, însă, exclusă existenţa altor persoane implicate. În timpul cercetărilor a apărut şi numele unei femei care se ocupa de găzduirea jucătorilor de volei în Murcia în perioada când Ingrid a jucat la acest club. Clubul a fost înfiinţat de omul de afaceri Evedasto Lifante care, cu un buget anual de 3 milioane de euro, a adus la echipă jucătoare internaţionale precum Visser.