Românii vor primi bani de la Guvern pentru masa de Paşte! Cine sunt beneficiarii și când vor fi virate sumele

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că voucherul de alimente de 250 de lei va ajunge la români în Săptămâna Mare, iar în paralel se vor distribui 800.000 de pachete alimentare destul de consistente, dacă luăm în considerare că valoarea de piață a unui astfel de pachet este 390 de lei.

02 apr. 2023, 07:36
Românii vor primi bani de la Guvern pentru masa de Paşte! Cine sunt beneficiarii și când vor fi virate sumele

Pentru ca românii să aibă bani de Paşte, aceste caldurile alimentare vor fi încărcate cu 250 de lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de anul acesta. În acest an, 2,4 milioane de persoane nevoiașe vor primi șase tranșe de ajutoare alimentare și mese calde în valoare de 250 de lei.

Acest anunț vine în urma declarațiilor făcute de oficialii Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care afirmă că tichetele de masă vor fi încărcate cu fonduri pentru cea de-a doua tranșă, astfel încât cei care se califică legal să primească cei 250 de lei necesari pentru a face cumpărăturile pentru pregătirea mesei de Paște până pe 16 aprilie sau mai devreme.

Carduri de energie 2023, anunţ important pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1.400 de lei

250 de lei înainte de Paște

„Vouchere de alimente primesc aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Cine sunt beneficiarii pentru banii de masa de Paşte:

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza unor legi speciale, plătite de casele teritoriale de pensii/castele de pensii sectoriale, al căror venit lunar este mai mic sau egal cu 1.500 de lei pentru tranșele din 2022 și mai mic sau egal cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.

Se dau 250 de lei de la stat pentru ouă, cozonac şi miel de Paşte 2023. Banii intră pe card în Săptămâna Mare
Persoanele fizice – inclusiv copii și adulți – care sunt încadrate în categoria persoanelor cu handicap grav, accentuat sau mediu și care au un venit lunar mai mic sau egal cu 1.500 de lei pentru ratele din 2022 și mai mic sau egal cu 1.700 de lei pentru ratele din 2023.

Familii cu cel puțin doi copii în întreținere și venituri lunare ale familiei de cel mult 600 de lei pentru tranșele din 2022 și de cel mult 675 de lei pentru tranșele din 2023.

Familiile și persoanele care au dovedit că au dreptul la asistență socială; persoanele fără adăpost, așa cum sunt definite de legile în vigoare în prezent.

Familiile monoparentale cu un venit lunar pe membru de familie de cel mult 600 de lei pentru ratele din 2022 și de cel mult 675 de lei pentru ratele din 2023.

Aproximativ 1.188.000 de persoane beneficiază de acest program derulat de autorităţile din România pe fondurile europene alocate în perioada de programare 2014-2020.