Românii vor putea merge la schi în Bulgaria fără certificat verde. Unde va trebui prezentat

Vești bune pentru românii padionaţi de sporturile de iarnă. Vecinii bulgari vor primi turişti la ski fără a fi necesară prezentarea certificatului verde. Anunţul a fost făcut de ministrul interimar al Turismului din Bulgaria. Certificatul verde va fi obligatoriu

08 nov. 2021, 10:55
Românii vor putea merge la schi în Bulgaria fără certificat verde. Unde va trebui prezentat

Toată Europa înăsprește restricțiile pentru persoanele nevaccinate. Astfel, persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 vor trebui să prezinte un test negativ pentru a avea acces în instituţiile publice, magazine sau bănci. Nici Bulgaria nu face excepţie.

Citeşte şi: Certificatul verde, OBLIGATORIU. Persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în frizerii şi la evenimente, începând de luni în Austria

Românii vor putea merge la schi în Bulgaria fără certificat verde

Bulgaria se pregăteşte să primească turişti în sezonul de iarnă. În contextul pandemiei de COVID-19, autorităţile bulgare amintesc că prezentarea certificatului verde este obligatorie în anumite locuri, inclusiv pentru turiştii străini.

În hoteluri, certificatul verde nu este obligatoriu la cazare. Dar „pentru a folosi toate serviciile hoteliere – acces la bar, restaurant, cafenele etc. – trebuie să prezentați un certificat verde – de vaccinare, boală sau test PCR negativ”, a explicat ministrul Turismului, Stella Baltova.

Ministrul bulgar al Turismului a precizat că certificatul verde nu va fi obligatoriu pentru schi şi teleschi.

„Începem sezonul iarnă fără cerința unui certificat verde pentru schi şi teleschi”, a mai precizat ministrul bulgar al Turismului.

Potrivit oficialului bulgar nu vor exista zone speciale de COVID sau zone pentru carantină.

„Toate persoanele depistate cu COVID-19 vor fi internate în spital. Sunt reguli speciale stabilite împreunp cu autorităţile sanitare”, a mai precizat ministrul din Bulgaria, citat de novinite.com.

Citeşte şi: Certificatul verde, obligatoriu în toate magazinele, inclusiv cele esenţiale, din acest weekend. Stare de urgenţă în Letonia


loading...