Romanița Iovan, dezvăluiri dureroase, la 10 ani de la moartea soțului. Ca în fiecare an, va urca în Munții Apuseni pentru a-l comemora: „Și chiar dacă mi-e frig, mă gândesc la Adrian”

În fiecare an, pe 20 ianuarie, Romanița Iovan urcă în Munții Apuseni la locul în care pilotul Adrian Iovan și-a pierdut viața, pentru a-l comemora pe fostul său soț.

13 ian. 2024, 11:06
Romanița Iovan, dezvăluiri dureroase, la 10 ani de la moartea soțului. Ca în fiecare an, va urca în Munții Apuseni pentru a-l comemora: „Și chiar dacă mi-e frig, mă gândesc la Adrian”
Romanița Iovan urcă în Munții Apuseni pentru a-l comemora pe fostul soț

Pe data de 20 ianuarie se vor împlini zece ani de la tragicul accident aviatic, în urma căruia Adrian Iovan și-a pierdut viața. De atunci, an de an, în această zi fatidică, Romanița Iovan și fiul său și al regretatului pilot urcă în Munții apuseni, pentru a-l comemora. Aceștia nu merg singuri, ci însoțiți de un grup de 20 de persoane din Capitală, precum și localnicii care li se alătură.

Citește și: Suma uriaşă plătită de Romaniţa Iovan pentru şcoala fiului ei, Albert. Numai pentru creşă a plătit 15.000 de euro

Însă, la fața locului nu a fost prezent vreun fost coleg de-al pilotului, nimeni dintre supraviețuitorii accidentului.

„Plecăm pe 19, de data asta 20 ianuarie cade chiar sâmbătă. În primul an, am fost de două ori, la 40 de zile și la șase luni. Pe noi nu ne interesează că sunt reguli bisericești, când se fac parastasuri. Noi vom continua să-l comemorăm până vom merge în baston sau cu avionul, când vom fi în vârstă.

Eu ies la minus 3, 5 grade, în maieu, să duc gunoiul, în curte. Și chiar dacă mi-e frig, mă gândesc la Adrian, cum a stat el două ore și a așteptat să vină cine nu a mai venit. Noi mergem pe jos până acolo, nu contează dacă zăpada e de doi metri. Chiar ne bucurăm dacă e zăpadă. Și acum însă ne așteptăm la același lucru, să iasă soarele, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată. Dar indiferent cum va fi, noi suntem acolo. Un grup compact, din București venim vreo 20. Niciodată nu a fost vreun coleg. Niciodată nu a venit nimeni din avionul pe care Adrian l-a pilotat. În fiecare zi aș aprinde o lumânare în locul lor”, a spus Romanița Iovan pentru Cancan.

Creatoarea de modă și fiul ei au o relație foarte bună cu Irina, fiica lui Adrian Iovan din prima căsnicie.

„Familia lui suntem noi. Albert și cu fata lui, Irina. Ea e plecată în Franța. În România vine de obicei vara. Dar îi face și ea acolo, la o biserică din cartier. Ne înțelegem foarte bine, mai ales că sunt frați. Când vine în țară, vine la noi. Consider că e important pentru viața lor”, a adăugat aceasta.

Citește și: Romanița Iovan, dezvăluiri despre relația cu iubitul ei: „Pot fi influențe negative”. Iulian Gogan ste mai mic cu 12 ani decât ea

În prezent, Romanița Iovan activează și în domeniul în care s-a pregătit. Aceasta a terminat ASE-ul și a ajuns pe podiumul de modă dintr-o întâmplare.

„Mă ocup și de contabilitatea mea și a firmei lui Albert. Îl sprijin cu ce pot. Va lansa colecția lui.

Eu am făcut ASE-ul, pe vremea lui Ceaușescu. M-am pregătit pentru management în turism. Începusem facultatea, și pentru că voiam să mă întrețin singură, am dat la seral. Erau 30 de locuri, eu am fost a 28-a. Și mi-a trebuit serviciu. M-a dus la Lido, iar acolo aveau doar un post de telefonistă. M-aș fi angajat, dar era în trei schimburi. Iar eu aveam școală. Și a văzut mama un articol că se caută tinere fete, pentru meseria de model. Și așa am început, în timpul facultății. Am terminat apoi studiile și am făcut alegerea cea mai bună.

Aveam trei posibilități. Ori să merg în turism, să continui ca model în străinătate, sau să-mi fac casa de modă. Ceea ce am și ales. Iar anul acesta facem 33 de ani de activitate”, a mai spus Romanița Iovan.