Romanița Iovan rupe tăcerea despre probleme de sănătate ale lui Irinel Columbeanu: „A fost paralizat pe jumătate! A trebuit să învețe să meargă după AVC!”

Romanița Iovan, creatoarea de modă de 59 de ani, a vorbit recent despre povestea ei de dragoste cu Irinel Columbeanu pe care a avut-o cu mulți ani în urmă.

03 apr. 2024, 09:21
Romanița Iovan rupe tăcerea despre probleme de sănătate ale lui Irinel Columbeanu: „A fost paralizat pe jumătate! A trebuit să învețe să meargă după AVC!”

Romanița Iovan a vorbit recent despre problemele grave de sănătate pe care le are Irinel Columbeanu, care a rămas paralizat pe jumătate după AVC-ul suferit. Fostul milionar de la Izvorani se află la azilul de la Ghermănești, unde își trăiește bătrânețea.

Romanița Iovan (59 de ani) și Irinel Columbeanu (66 de ani) au fost împreună o perioadă scurtă de timp în tinerețea lor, iar apoi au rămas foarte buni prieteni. Chiar și după despărțire, Romanița Iovan l-a ajutat constant pe Irinel Columbeanu, mai ales că a pierdut toți banii în ultima vreme și a ajuns să locuiască la azil.

Citește și Secretele lui Teo Trandafir pentru o siluetă armonioasă. Cele două trucuri care o ajută să se menţină în formă

Romanița a povestit cum l-a cunoscut pe Irinel și cum au ajuns să fie prieteni.

„L-am cunoscut pe Irinel în sălile noastre, el venea la prezentările noastre. De pe vremea lui Ceaușescu venea la prezentări. El era amic cu una dintre fete și a fost o fază din asta, el avea un Oltcit pe vremea aia. Eu veneam spre casă, la Balta Albă stăteam, în blocurile alea cu militari stăteam. Mergeam spre 311, ca să mă duc acasă și am trecut pe la benzăria aia din spate de la Teatru Național. Iar el era acolo, punea benzină la Oltcit. Era cu o gagică, aia mă cunoștea pe mine și m-a întrebat: Oo, Romanița, ce faci?

Nici nu l-am observat. El m-a remarcat, în schimb. A întrebat-o pe aia cu ce mă ocup, a aflat și a pus mâna pe telefon. A sunat un prieten, adică pe o colegă, pe Sanda, și ea a fost cea care îmi zicea: Băi, vrea un băiat de nomenclaturist să te cunoască. Da, tatăl lui a fost secretar în șapte guverne, de la Petru Groza. Da, erau băieți de oraș, dar și deștepți”, a spus creatoarea.

Cum a cucerit-o Irinel Columbeanu pe Romanița Iovan

Romanița a mai dezvăluit și cum a ajuns să iasă la întâlnire cu Irinel Columbeanu, care a impresionat-o prin gesturile pe care le-a făcut față de ea.

„Pe opt martie, în 1989, înainte de Revoluție, când noi, toate fetele, vorbisem să plecăm să mâncăm la un restaurant, a fost o fază. S-a spart gașca, una că are nu știu ce de făcut, alta la fel, iar eu i-am propus Sandei să ieșim cu tipul ăla. Și vine el, cu Oltcit-ul. Era foarte elegant. Omul a venit, ne-a luat cu mașina și a zis că are de lăsat o casetă video și ne oprește pe dreapta. A făcut asta ca să-mi dea ocazia să ies din mașină și să plec. A fost o chestie super elegantă.

Ne-am dus să mâncăm, cu gașca Sandei. Apoi a început să vină la prezentări, să-mi aducă flori, eu m-am hotărât destul de târziu. Tipul foarte deștept, carismatic, chiar dacă era așa…trebuia să port sandale fără toc. Era deștept. Cred că a avut așa o chestie, de model. A durat ceva, ne-a prins Revoluția împreună. Ne-am despărțit pentru că fiecare voia altceva. Am rămas foarte buni prieteni. Eram tineri, fiecare voia altceva. Lecția pe care am învățat-o de la Irinel a fost că nu trebuie să ceri ajutorul decât dacă ești pe marginea prăpastiei”, a mai povestit Romanița.

Despre problemele de sănătate ale lui Irinel Columbeanu

Irinel Columbeanu a suferit un AVC în 2022, în urma căruia a rămas cu numeroase sechele.  „A trebuit să reînceapă să meargă. El a rămas paralizat pe jumătate. Vorbesc cu el. Când are nevoie de mine, mă caută și îl ajut. L-a cunoscut și pe Iulian, l-a reprezentat în niște procese. Relația noastră de prietenie este mai lungă decât relația noastră de iubire!”, a mai dezvăluit creatoarea de modă.

Romanița i-a plătit chiria lui Irinel, după ce i-a ars vila din Izvorani și a locuit într-un apartament cu două camere dintr-un complex rezidențial.

Cu o pensie primită de la stat în valoare de doar 2000 de lei și o poprire de 600 de lei, fostul milionar se confruntă în prezent cu dificultăți financiare. El apelează în continuare la prieteni să-l ajute cu bani pentru a-și acoperi cheltuielile lunare de la azilul din Ghermănești.

„Primesc o pensie de 1.976 de lei pe lună, dar am poprire la bancă pe pensie! Romanița m-a ajutat să-mi plătesc chiria la ultimul apartament, pe care l-am avut într-un complex rezidențial. În prezent, nu mai dețin nicio proprietate. Acum, însă, Romanița nu m-a mai ajutat, nici Monica, deloc”, a dezvăluit recent Irinel Columbeanu, în podcastul lui Serghei Mizil, găzduit chiar la azil.

Citește și Dan Bittman, dezvăluiri neașteptate despre viața personală: „Vreau o doamnă trecută de 70 de ani, cu yacht”