Romanticii din Sibiu şi din ţară sunt în pericol. Lacătele iubirii de pe Podul Minciunilor vor fi tăiate

Primăria Sibiu a luat decizia de a tăia toate lacătele puse de îndrăgostiți pe Podul Minciunilor, una dintre cele mai cunoscute atracţii ale oraşului.

27 mai 2015, 12:50
Romanticii din Sibiu şi din ţară sunt în pericol. Lacătele iubirii de pe Podul Minciunilor vor fi tăiate

Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu a transmis municipalității o adresă prin care semnalează faptul că aceste lacăte „afectează aspectul și în timp, stabilitatea elementelor de fier” ale acestuia. În adresă se transmite rugămintea de a se demonta lacătele și „prevenirea oricăror alte intervenții care ar putea prejudicia aspectul, valoarea și stabilitatea podului”, potrivit Turnul Sfatului.

Citeşte şi LACĂTELE IUBIRII, aruncate de pe Podul Minciunilor din Sibiu FOTO

Pe mine m-a impresionat modul acestor tineri de a-și arăta senimentele. Mă bucur că Sibiul, prin obiectivele sale turistice, atrage astfel de emoții. Totuși, trebuie să avem în permanență în vedere conservarea și protejarea monumentelor noastre, Podul Minciunilor fiind unul dintre cele mai vizitate și apreciate. Sunt sigură că tinerii vor înțelege motivele pentru care ne vedem nevoiți să îndepărtăm aceste lacăte„, a declarat primarul interiimar al Sibiului, Astrid Fodor.

Tinerii pot descuia și lua lacătele de pe pod până în 15 iunie. După această dată, lacătele vor fi tăiate și depozitate de către administrația locală, ca apoi să fie păstrate până la sfârșitul anului.

Citeşte şi Îndrăgostiţii din Paris pun lacătele iubirii pe un pod, autorităţile le dau jos