Românul cu factură de 20.000 de lei pentru serviciile de telefonie după o vizită în Japonia este bun de plată. Ce răspunsuri a primit la sesizări

Românul care a primit o factură de aproape 20.000 de lei pentru serviciile de telefonie mobilă după o călătorie în Japonia este bun de plată. După ce a depus mai multe sesizări la compania de telefonie mobilă și la Protecția Consumatorului, zilele trecute a primit și răspuns: trebuie să achite cât a consumat. Cei mai mulți bani s-au dus pe internet.

14 feb. 2023, 09:32
Românul cu factură de 20.000 de lei pentru serviciile de telefonie după o vizită în Japonia este bun de plată. Ce răspunsuri a primit la sesizări

Un român are de plătit aproape 20.000 de lei pentru serviciile de telefonie mobilă. Cei mai mulți bani din factură reprezintă trafic de internet. Factura uriașă a venit după o vizită a românului în Japonia.

”Am fost în Japonia acum ceva timp, iar la scurt timp după aterizare primesc mesaj cum că am de plata peste 19.000 lei la roaming pentru aproximativ 200/300mb de internet. La întoarcere am făcut reclamație pentru care încă aștept un răspuns (aproape au trecut 30 de zile). Serviciile mi-au fost suspendate de curând.

Citește și: Cum scapi de factura umflată la curent. Se dau bani mulţi pentru 150.000 de gospodării

Am vorbit de nenumărate ori cu diferiți angajați, iar de fiecare dată aud altă procedură. Unii mi-au spus sa amân plata, alții că n-am ce să fac și dacă se dovedește că e vina mea voi plăti și penalitățile (care până acum s-ar calcula undeva la 2000+ lei/ 20€ pe zi), ultimul angajat mi-a spus ca nu trebuie sa fac nimic până nu primesc răspuns, altul mi-a spus că apare in sistem reclamația și că tot la fel, trebuie doar să aștept.

Prima persoana care a analizat situația a spus că pe contul meu limita de 50€ nu e activată/a fost dezactivată, iar telefonul meu s-a conectat cumva și le-a făcut consum și că trebuie să plătesc (același angajat care mi-a și făcut reclamația în sistem). Din partea mea nu înțeleg de ce nu s-a oprit la 1/2 miliarde €.

Nu îmi amintesc să fi dezactivat nicio limită, singurul mod prin care s-ar fi putut întâmpla acest lucru ar fi în aplicație, pentru că nu am sunat sau dat vreun mesaj de dezactivare. În plus, dacă aș fi dezactivat acel buton de limitare, mi se pare ireal să nu existe totuși o limită la 200/300€ și să se poată ajunge la 4000€ în câteva zeci de minute.

Îmi este imposibil să plătesc așa sumă de bani, poate doar dacă îmi vând casa. Iar dacă se aplică și penalitățile de 20€/zi devine un loop în care factura crește continuu, iar eu nu voi avea niciodată bani suficienți pentru achitare.

Menționez că nu am primit nimic altceva în afara mesajului cu ești in Japan, iar mai apoi suma de plată.

Am mai făcut consum roaming de 200/300€, dar atunci a fost intenționat și a trebuit sa confirm telefonul continuarea utilizării. + de la depunerea reclamației primesc 10+ mesaje când intru în altă țară. Aș fi foarte recunoscător dacă printre voi există cineva cu experiență în așa ceva care m-ar putea ajuta cu un sfat”, a scris bărbatul pe Reddit, în ianuarie.

După mai multe discuții și sesizări depuse la Telekom, bărbatul a anunțat că factura i-a fost redusă cu 1.8335.59 lei.

„Generoșii domni de la Telekom ”în condițiile în care mesajul de „Bon Voyage” a fost transmis cu o întârziere de 59 de secunde din motive tehnice” au decis ”ajustarea costului generat de sesiunea de date înregistrată în intervalul orar 12:53:59 – 12:55:21, respectiv suma de 1835,59 lei. Deci acum mi-a mai rămas să plătesc rezonabila sumă de 17958 lei.”, a scris bărbatul, potrivit ziare.com.