Cine este românul care a fost declarat al treilea cel mai longeviv bărbat al Planetei. Are 111 ani şi 3 luni

Dumitru Comănescu, în vârstă de 111 ani şi 3 luni, a fost declarat în mod oficial de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne "cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti". 

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 17:34
Cine este românul care a fost declarat al treilea cel mai longeviv bărbat al Planetei. Are 111 ani şi 3 luni

Conform comunicatului remis de News.ro, Dumitru Comănescu a fost premiat de Primăria Capitalei, prin centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB, cu suma de 5.000 de lei şi o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieţii şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităşii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului şi preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”. 

Citeşte şi: Moş’ Costică, un bărbat de 80 de ani, a murit înainte să se mute în casa lui nouă

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, iar la ora actuală este al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului „Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor şi a 72-a cea mai vârstnică persoană în viaţă.

Clasamentul a fost publicat recent de The Gerontology Research Group cu ocazia desemnării şi recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani. Pe locul II se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908. 

Citeşte şi: Autostrada Soarelui intră în reparaţii. Ce se întâmplă cu lucrările de 1 mai

Dumitru Comânescu s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-şi activitatea.