Romi evacuaţi dintr-o tabără improvizată în Pădurea Codrişor

Un număr de 30 de romi care îşi stabiliseră o tabără ilegală în Pădurea Codrişor de la marginea municipiului Bistriţa au fost evacuaţi, miercuri dimineaţă, în urma unei acţiuni comune a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud şi Poliţiei Locale Bistriţa.

07 aug. 2013, 08:01
Romi evacuaţi dintr-o tabără improvizată în Pădurea Codrişor

Romii, dintre care 19 erau copii, locuiau fără forme legale în colibe improvizate, în condiţii insalubre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan, cei mai mulţi dintre romii evacuaţi sunt din localitatea bistriţeană Viile Tecii. Printre aceştia s-au aflat şi persoane cu domiciliul în municipiul Bistriţa, care susţin însă că nu au locuit niciodată la adresele trecute pe cărţile de identitate.

„Acţiunea are ca scop depistarea celor care au preocupări antisociale pe raza oraşului Bistriţa, dar şi îndrumarea celor în cauză spre localităţile de domiciliu. La finalul acţiunii, persoanele depistate în pădure au fost conduse la Biroul de Evidenţă Informatizată a Persoanei pentru identificare şi stabilirea domiciliului, ulterior cei în cauză fiind trimişi către adresele din actele de identitate”, a mai precizat Georgeta Căşvan.

Citeşte şi Tabără ilegală de romi, distrusă cu buldozerul la Craiova