Romică Țociu a primit casă de la Viorel Lis pe vremea când era primar: „A fost singurul care a ajutat artiştii. Niciodată nu ne-a cerut nimic”

Romică Țociu a dezvăluit că încă locuieşte în casa pe care a primit-o de la Viorel Lis pe vremea când era primarul Capitalei. Actorul îi este profund recunoscător fostului edil al Capitalei şi i-a transmis că dacă are nevoie de ajutor îi va fi mereu alături.

18 sept. 2022, 14:18
Romică Țociu a primit casă de la Viorel Lis pe vremea când era primar: „A fost singurul care a ajutat artiştii. Niciodată nu ne-a cerut nimic”
Romică Ţociu a primit casă de la Viorel Lis

Romică Țociu se numără printre artiştii care au primit o casă de la Viorel Lis, pe vremea când acesta din urmă era primarul Capitalei.

Romică Țociu a primit casă de la Viorel Lis: „A fost primul om care mi-a făcut prima bucurie când am ajuns în București”

Citeşte şi Constantin Enceanu, declaraţii emoţionante despre bunul său prieten Petrică Mîţu Stoian: „Nici acum nu-mi vine să cred ca nu mai este. Ar fi făcut 62 de ani”

Actorul a dezvăluit la emisiunea lui Denise Rifai că încă locuieşte împreună cu soţia sa în csa de pe Popa Nan pe care a primit-o de la Viorel Lis. Şi colegul său de scenă Cornel Palade a primit o locuinţă pe Decebal de la fostul primar al Capitalei.

„L-aș ajuta cu cea mai mare plăcere și bucurie, pentru că a fost singurul primar din București care a ajutat artiștii. A fost singurul primar care în momentul când m-a văzut pentru prima dată la Teatrul Constantin Tănase, am fost chemat de dumnealui la o masă, pentru că era o recepție. Și i-am spus că trebuie să ajung repede că stau în gazdă, stăteam în Rahova. Am stat și la Gigi (Gheorghe Gheorghiu), îi mulțumesc, asta rămâne fratele meu toată viața, în momentele cele mai grele m-a ajutat.

Și Lis m-a întrebat: păi nu ai casă? Nu. Mâine să vii la mine să vedem ce putem face. Și de atunci am casa în Popa Nan. Vreau să-i mulțumesc, să-i doresc sănătate, să-i spun că îl iubesc și dacă pot să ajut cu ceva, îl ajut cu mare bucurie. A fost primul om care mi-a făcut prima bucurie când am ajuns în București.

Nu l-am ajutat în mandat, nu a cerut niciodată ajutorul. Nu am apucat să facem spectacole pentru el, pentru că el a stat foarte puțin la Primărie. Niciodată nu ne-a cerut nimic. Crede-mă că nu a avut niciun avantaj. Lis a fost unul dintre cei mai buni primar și o să mai vină artiști pe aici și o să-ți confirme.”, a dezvăluit actorul la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Reamintim că mai mulţi artişti au primit câte o locuinţă pe vremea când Viorel Lis era primarul Capitalei. Astăzi, fostul edil locuieşte într-un apartament modest din Bucureşti şi are mari probleme de sănătate.

Ţociu, adevărul despre cearta cu Palade. De la ce au pornit discuţiile: „Să-mi uiţi telefonul, să nu te mai prind că mă mai suni”

Romică Ţociu infirmă zvonurile potrivit cărora s-ar fi certat cu bunul său prieten Cornel Palade. Cei doi actori s-au cunoscut în 1989, iar de atunci au creat o relaţie de prietenie specială.

„Romică Țociu fără Cornel Palade vine la pachet cu ‘ce ar fi fost Cornel Palade fără Romică Țociu’. Se pare că undeva ancestral acolo întâlnirea mea cu Cornel era deja aranjată. Prima dată l-am văzut când a venit la un spectacol de amatori, de la Galați, în orașul în care Cornel deja profesa ca actor la Teatrul Muzical din Galați.

A întrebat dacă știe cineva pe cineva cu care să facă un cuplu, era vorba de un regizor de la TVR. Și ăla i-a zis: bă, vrei să vezi pe cineva tare? Hai să te duc să vezi pe unul Țociu, care e la o brigadă CFR.

A văzut spectacolul, l-am dat pe spate și în momentul ăla Cornel a zis: ‘Vrei să vii să dai examen la Teatrul Muzical din Galați?’ În momentul ăla toată lumea mea a început să explodeze. Cine nu și-ar fi dorit să fie actor la un teatru de revista.

Cred că fără Cornel nu aș fi reușit să fac atât de multe lucruri.”, a mărturisit Țociu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Actorul a dezvăluit de la ce a pornit cea mai cruntă ceartă pe care a avut-o cu Cornel Palade.

„Cea mai cruntă ceartă cu Cornel Palade…nu știu dacă pot să-i spun cruntă. Noi după ce terminam spectacolul la Teatrul Constantin Tănase, îl terminam pe la 8:30-9:00, mergeam jos, pentru că acolo exista un bar cu biliard. Și ne apucam să jucăm biliard.

Eu din fire sunt mai fentagiu, adică nu țineam scorul, mai băgam bile când nu era atent, dar moldoveanul mereu ținea minte. Jucam până la 5 dimineața, iar la 5 plecam pe Calea Victoriei certându-ne: ‘să-mi uiți telefonul, să nu te mai prind că mă mai suni. Mâine nu vin la spectacol. Ești ultimul moldovean. Tu vorbești, băi, oleanule!’

Se uitau măturătorii la noi și nu știau despre ce e vorba. În schimb, seara ne împăcam. Microfonul de la Tănase (nr. Teatrul Constantin Tănase) vine pe mijloc și stăteam unul lângă altul și nu ne vorbeam. Totul de la biliard.

Nu ne-am certat niciodată de la bani pentru că am vorbit de la început. Tot ce se face, se împarte. Indiferent fiecare ce muncă face. Ăla că aduce spectacolul, ăla că scrie texte, ăla că îl concepe. Niciodată nu ne-am certat de la nimic.”, a dezvăluit Romică Ţociu la emisiunea lui Denise Rifai.

Citeşte şi Andreea Esca i-a răspuns lui Dan Negru. Ce salariu încasează lunar vedeta Pro TV