Romii din Buzescu, subiect de reportaj la Al Jazeera VIDEO

Romii bogaţi din România au ajuns subiect de reportaj pentru presa internaţională. Jurnaliştii Al Jazeera au realizat un fotoreportaj în comuna Buzescu din Teleorman, cunoscută pentru palatele romilor.

17 mart. 2014, 15:33
Romii din Buzescu, subiect de reportaj la Al Jazeera VIDEO

În comuna din sudul României, 35% dintre locuitori sunt romi. Cu toate acestea, spre deosebire de percepţia populară a romilor săraci, această comunitate este una îmbelşugată„, scriu jurnaliştii de la Al Jazeera, într-un fotoreportaj de excepţie.

În plus, jurnaliştii televiziunii arabe punctează că locuinţele impunătoare ale romilor au ornamente şi desene extragante care necesită ani de construcţie. Nici maşinile nu au trecut neobservate, mai ales că romii din Buzescu au bolizi de lux precum Porsche sau Mercedes.

Jurnaliştii Al Jazeera au încercat să afle de unde îşi câştigă romii banii, însă nu au avut prea mult succes. Unul dintre ei a declarat că banii sunt strânşi din muncă, nicidecum din cerşit sau alte activităţi. Un alt rom bogat a recunoscut însă că îşi construiesc case imense pentru a-şi arăta avuţia.

VEZI ŞI De Cartea Recordurilor! Cum au încăput 42 de ROMI într-un MICROBUZ de 9 locuri

Cu toate aceastea, mulţi dintre ei trăiesc într-o singură cameră a locuinţelor, deoarece nu îşi permit să încălzească întreaga clădire.