Romii din Balş au ieşit în stradă, în semn de protest: Vrem mâncare, am ajuns să beau suc la un leu

Amenzi de 30 de mii de lei pentru încălcarea ordonanței ! Mai mulți bărbați de etnie romă din Balș, județul Olt, au ieșit pe stradă pentru a-i cere primarului bani să-și întrețină familiile. Au filmat totul și au postat pe facebook, ceea ce a ajutat poliția la identificarea lor.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 06:43
Romii din Balş au ieşit în stradă, în semn de protest: Vrem mâncare, am ajuns să beau suc la un leu

Romii dintr-un cartier din orașul Balș au ieșit pe stradă sâmbătă, 28 martie, susținând faptul că nu mai dispun de provizii de alimente și i-au cerut primarului să le aducă pâine, făină, pentru că nu mai pot ieși la lucru.

Citește și: Cât de mult ne putem îndeparta de domiciliu fără să fim amendaţi. Răspunsul Poliţiei Române

Ordonanța militară interzice formarea unui grup mai mare de 3 persoane și permite ieșirea din case doar pentru motive întemeiate. Acești bărbați din Balș au ieșit pe însă pe străzi să protesteze pentru a atrage atenția primarului care, în opinia lor, ar trebui să-i ajute să-și hrănească familiile numeroase.

„Domnule primar, vreau să ne-nţelegem, veniţi pe strada Macului. Domnule primar, nu-nchide telefonu’, vreau să ne-nţelegem. Avem copii în casă care moare de foame. Noi n-avem unde mai ne ducem, domnule primar, noi trăim din fier vechi! A-nceput, domnule primar, să să vaite ţiganii. Vrem mâncare, domnu’ primar, vrem mâncare!  Am ajuns să beau suc la un leu!“, sunt doar câteva dintre intervenţiile în faţa camerei. 

Nu știm dacă bărbații au reușit să atragă atenția primarului, însă cu siguranță au atras-o pe cea a poliției. Oamenii legii au identificat 6 indivizi care apar în imagini și i-au sanționat cu 30 de mii de lei pentru încălcarea ordonanaței militare.

Un tânăr din comunitate a transmis adunarea pe Facebook, îndemnându-şi concetăţenii să se vaite, deşi cei mai mulţi au purtat haine scumpe în timpul plimbării, iar protestul a avut loc pe o stradă plină cu vile.

„În urma imaginilor aparute pe o reţea de socializare,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bals s-au autosesizat şi efectuează verificări pentru a identifica persoanele respective şi pentru a stabili situaţia de fapt, urmând a fi luate măsuri dacă au fost încălcate prevederile legale în vigoare“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu