Romii din Gorj nu vor legitimaţii speciale şi îi atacă dur pe regele Cioabă şi pe EBA

Romii din Gorj sunt supăraţi pe regele Florin Cioabă, după ce acesta a propus ca membrii etniei să aibă legitimaţii speciale. Oamenii o atacă dur şi pe Elena Băsescu, fiica preşedintelui declarându-se o susţinătoare a proiectului.

RomaniaTV.net
10 apr. 2013, 12:01
Romii din Gorj nu vor legitimaţii speciale şi îi atacă dur pe regele Cioabă şi pe EBA

Florin Cioabă a propus ca romii să aibă legitimaţii care să le ateste etnia, dar şi naţionalitatea. Aşa s-ar diferenţia de romii din alte ţări care comit infracţiuni. Elena Băsescu nu numai că l-a aprobat, dar a declarat că susţine proiectul, care nu este văzut, însă, cu ochi buni de membrii comunităţii.

Nelu Pavel, liderul romilor din judeţul Gorj, o critică pe Elena Băsescu şi spune că introducerea legitimaţiilor de etnie încalcă drepturile omului. Acesta a criticat-o pe Elena Băsescu pentru faptul că susţine o asemenea iniţiativă. „Cred că a avut momente mai dificile din cauza sarcinii. Sau poate i-a dat cu vreo păpuşă fermecată, pentru că nu a gândit, nu a analizat ce a spus Elena Băsescu la întâlnirea cu Cioabă”, a menţionat Nelu Pavel.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, care este vicepreşedinte al Organizaţiei Internaţionale a Romilor a declarat recent, la Sibiu, că introducerea legitimaţiei de rom va elimina suspiciunile cu privire la cei care comit infracţiuni peste hotare. 

Legitimaţiile vor conţine datele de identitate şi ţara de provenienţă a romilor pentru a fi monitorizaţi în stăinătate. 

CITEŞTE ŞI: Cioabă: Romii ar putea avea legitimaţii speciale astfel încât să fie găsiţi cei care comit infracţiuni