Romii petrec la Costeşti de Sfânta Marie Mică VIDEO

Romii încep bairamul la Costeşti, în Vâlcea. Au venit care cu limuzina, care cu căruţa, toţi vor să petreacă şi să se laude cât de bogaţi sunt. Există însă şi tensiune, pentru că se aşteaptă ca unii romi să se revolte contra regilor, motiv pentru care peste o sută de poliţişti şi jandarmi îi păzesc.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 08:09
Romii petrec la Costeşti de Sfânta Marie Mică VIDEO

Romii dau petrecere mare la Costeşti, de Sfânta Maria Mică. Mesele vor fi pline cu bunătăţi, iar aurul şi limuzinele nu vor lipsi din decor. Şi în timp ce unii vor chefui, vânzătorii ambulanţi speră să facă un ban la petrecere.

Romii au venit la Costeşti pregătiţi. Şi-au parcat maşinile de lux cât mai la vedere, şi-au întins mesele iar unii dintre ei au adus chiar şi frigidere.

Dacă unii au venit să chefuiască, alţi romi au venit ca să muncească şi şi-au întins deja tarabele, pe care se pot găsi de la haine vechi, până la încălţăminte şi perne.

Întâlnirea anuală de la Costeşti este o tradiţie veche de peste 20 de ani. Este un prilej pentru romii din toată ţara să-şi etaleze bogăţia – kilogramele de aur, maşinile de lux, dar şi pentru a scoate în lume fetele numai bune de măritat.

Deşi iniţial s-a vorbit de faptul că întreaga comunitate de romi va ţine doliu după moartea lui Florin Cioabă, sărbătoarea se va desfăşura ca în fiecare an, cu muzică şi dansuri tradiţionale. „Doliu ţinem noi, familia. Nu putem să impunem comunităţilor să ţină doliu după tatăl nostru”, a explicat, la România TV, Daniel Cioabă.