Romprest, amendă uriaşă de la Poliţia Locală Sector 1. Clotilde Armand, nou scandal în războiul gunoaielor

Firma de salubritate Romprest a fost sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi de 160.000 de lei.

07 iun. 2021, 18:04
Romprest, amendă uriaşă de la Poliţia Locală Sector 1. Clotilde Armand, nou scandal în războiul gunoaielor

Primăria Sectorului 1 a anunţat că Poliţia Locală a sancţionat compania Romprest Service în luna iunie cu amenzi de 160.000 de lei.

„Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale a aplicat, în perioada 1 iunie-7 iunie 2021, sancţiuni contravenţionale Companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei. Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 60.000 de lei şi de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorităţii contractuale aplicate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Asta după ce Poliţia Locală a indicat Companiei Romprest Service locaţiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deşeuri, iar aceasta nu s-a conformat”, a precizat Primăria Sectorului 1,  într-un mesaj publicat pe Facebook.

Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenţii în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menţionat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, a adăugat Primăria Sectorului 1.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va lua marți o decizie privind instituirea stării de alertă în Sectorul 1, în scandalul gunoaielor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că va da un răspuns marți în ceea ce privește instituirea stării de alertă în Sectorul 1. Alin Stoica a explicat că mai întâi vrea să aștepte să primească raportul Gărzii de Mediu în cazul cererii formulate vineri de Comitetul Local pentru Situații de Urgență de instituire a stării de alertă în Sectorul 1.

„Am primit parţial de la Agenţia de Mediu un răspuns că dumnealor au monitorizat eventuale depăşiri ale indicatorilor, concentraţii de gaze sau PM10, PM 2, nu au descoperit depăşiri ale acestora. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, a amendat prestatorul cu 4.000 de lei şi a dispus ca acesta să-şi reia activitatea pentru spitale în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat şi către populaţie în 48 de ore şi la fel lucrul acesta am văzut că se întâmplă. Avem şi aşteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care dumnealor le-au identificat (…) Garda de Mediu urmează să prezinte raportul mâine, sunt în control la Romprest şi la Primăria Sectorului 1 şi aceştia vor avea nişte concluzii în urma controlului”, a menţionat Alin Stoica, într-o declaraţie pentru presă.

Operatorul de salubritate Romprest a anunţat, sâmbătă seară, că va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru golirea autospecialelor încărcate cu deşeuri în staţiile de sortare aparţinând altor trei companii partenere.

Citeşte şi: Romprest reia colectarea gunoiului din Sectorul 1. Clotilde Armand ameninţă şi după încheierea conflictului