Romprest va acţiona pe 1088 de străzi cu circa 90 de utilaje, la nivelul Sectorului 1

Aproximativ 90 de utilaje şi minim 300 de persoane sunt pregătite să intervină în această iarnă pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe toate cele 1088 de străzi ale Sectorului 1. Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este pregătită să intervină în perioada sezonului rece 2014- 2015 cu aproximativ 90 de utilaje dotate corespunzător: abrollkippere (sărăriţă şi plug), autocisterne, basculante, auto-cisterne multifuncţionale, încărcătoare frontale, multicar (pentru trotuare largi şi străzi secundare, motofreze pentru trotuare, tractoare şi unimoguri).
Romania TV
14 nov. 2014, 14:31
Romprest va acţiona pe 1088 de străzi cu circa 90 de utilaje, la nivelul Sectorului 1

Totodată, 300 de persoane – minim 100 de persoane/pe schimb, vor acţiona 24 din 24 h, în vederea îndepărtării manuale a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile RATB, refugii RATB, căi acces instituţii publice etc. Numărul personalului va fi suplimentat, în funcţie de condiţiile meteo.

Compania Romprest a luat din timp măsuri pentru asigurarea stocului de materiale antiderapante. Astfel, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1 deţine pe stoc, până în acest moment, 6.500 tone de clorură de sodiu şi peste 2.000 tone de clorură de calciu.

În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice, cantităţile se vor suplimenta, în vederea desfăşurării activităţii în condiţii optime. Romprest deţine propriile staţii pentru producerea soluţiilor de clorură de calciu. Materialele antiderapante folosite pentru combaterea poleiului şi a gheţii respectă prevederile legale în vigoare şi îndeplinesc cerinţele privind protecţia mediului înconjurător.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru sezonul de iarnă 2014 – 2015, 21 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină. 

Punctele fixe sunt: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi AGIP), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff şi Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1), (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi LUKOIL Pod Constanţa) şi Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie) şi B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV).

Gradele de urgenţă

Conform legislaţiei în vigoare, intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următorul program:

Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maxim 4 ore de la încetarea lor.

De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maxim 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în U1, în maxim 8 ore de la încetarea intemperiilor.

În cazul ninsorilor abundente, sau cu o durată mai mare de 12 ore, se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor pe  care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri etc.

Pentru combaterea poleiului sunt aplicate tratamente preventive, în maxim 2 ore de la avertizarea meteorologică, începând cu rampele, podurile şi pasajele rutiere, urmate de celelalte artere cu trafic auto.

Obligaţiile cetăţenilor şi agenţilor economici

Pentru a facilita accesul utilajelor de deszăpezire şi colectare a deşeurilor, persoanele fizice şi juridice, instituţiile publice, unităţile de alimentaţie publică, pieţele şi unităţile sanitare sunt obligate, conform legislaţiei în vigoare (HCGMB NR. 120/2010) să îndepărteze ţurţurii de gheaţă și să cureţe de zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, în maxim 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice, fără a depozita zăpada pe carosabil sau pe gurile de canal.

Deţinătorii de autoturisme sunt obligaţi să poziţioneze maşinile astfel încât să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combatere poleiului, încărcat şi transport zăpadă.

Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2014 şi se va încheia la data de 15 martie 2015. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care prestează serviciul de deszăpezire în Sectorul 1 va asigura permanenţa şi va aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Spynews
Cum arată cel mai elegant oraș din Europa! Se află în Portugalia și are o frumusețe aparte
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
Andrei Caramitru știe cine va câștiga turul 2 al alegerilor: “Nu e nicio șansă”
Capital.ro
Tragedie cutremurătoare în lumea artistică. S-a stins o tânără actriță: Acum vei străluci pe cer...
Playtech.ro
Ce drepturi ai ca moștenitor dacă nu ești trecut în testament. Care sunt prevederile legale
DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Adevarul
Cât câștigă un cuplu de români pe un vas de croazieră pentru „o muncă de doar trei luni de zile”
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Evz.ro
Doliu în fotbalul internațional. A murit un cunoscut jucător
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Cine trebuie să completeze Declarația unică 2025. Ce amenzi riști dacă nu depui formularul până la această dată
Cancan.ro
Această femeie a fost dată dispărută pe 7 iulie 1962. IREAL unde a fost găsită, acum, în 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în familia muzicii populare românești. Va rămâne mereu în amintirea românilor. Drum lin!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Traian Băsescu, despre varianta în care George Simion devine președintele României: "Ar fi groaznic"
Prima reacție a lui Putin după rezultatul obținut de George Simion la prezidențiale
MediaFlux
O nouă epidemie gravă în Europa. Un virus dispărut de 50 de ani
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Legendarul Skype a încetat oficial să funcționeze: cum să salvezi chat-urile și fișierele