Rona Hartner, condusă pe ultimul drum de Ziua României. Regretata artistă, înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală

A venit ziua despărțirii de Rona Hartner. Chiar de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, familia, prietenii, fanii, toți cei care au îndrăgit-o pe artistă au condus-o pe ultimul drum.

01 dec. 2023, 13:13
Rona Hartner, condusă pe ultimul drum de Ziua României. Regretata artistă, înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală

Update. Înmormântarea Ronei Hartner s-a terminat. Regretatat actriță a fost îngropată la Cimitirul Bellu, iar cei prezenți și-au luat rămas pentru totdeauna de la ea.

Update. Rona Hartner a fost adusă din Franța, unde a murit, și depusă la capela Cimitirului Bellu, unde va fi înmormântată.

Update. Slujba de înmormântare a început, iar preotul a citit o predică pentru sufletul actriței. La biserică sunt prezenți zeci de oameni veniți să-și ia rămas bun pentru totdeauna de la Rona.

Rona Hartner a fost aplaudată pentru ultima dată de cei care au cunoscut-o. Sicriul a fost luat pe brațe și dus în biserică, pentru slujba de înmormântare. Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru se numără printre persoanele publice care au trecut să-și ia adio de la marea artistă.

Citește și Rona Hartner și-a lăsat mama într-un abis de durere. Sora vedetei, Rinda, face dezvăluiri dureroase despre tragedia care s-a abătut asupra familiei

Și fiica artistei e prezentă la înmormântare, alături de tatăl ei. E nelipsită de lângă cea care a adus-o pe lume. Adolescenta de 15 ani a fost văzută având zâmbetul pe buze, cel mai probabil pentru că așa și-ar fi dorit mama ei, care emana de energie pozitivă indiferent prin câte greutăți a trecut. Rita și-a găsit puterea să zâmbească doar puțin, de dragul mamei sale.

Și Rinda, sora Ronei, cea care i-a ținut la curent pe fanii acesteia în ultima perioadă, a venit să-și ia rămas bun. „Păstrați-o în memorie pe Rona cum era, cu sufletul ei bun, cu poftă de viață. Și dacă fiecare om ar putea să fie un pic mai bun, poate că s-ar mai îmbunătăți și restul lumii. A fost senină. S-a luminat la față, a zâmbit și a plecat”, a mărturisit sora artistei, pentru CANCAN.RO.

Rinda s-a ocupat de pregătirile pentru înmormântare. Sicriul regretatei artiste a fost acoperit cu fotografii de-ale Ronei și flori, iar la căpătâiul ei și-au plâns durerea frații și mama artistei.

„Rona mi-a spus să mă ocup de înmormântare, și și-a dorit ca fratelele meu să se ocupe de succesiune. Sora mea a vrut să o îmbrac într-o rochie albă, dar nu una de mireasă. Pe cap i-am pus o coroniță, așa cum purta ea, cum îi plăcea ei. Coronița pe care i-am făcut-o a fost realizată din flori naturale”, a declarat Rinda Hartner, pentru viva.ro.

Citește și Rona Hartner pleacă cu sufletul împăcat. Sora regretatei artiste i-a îndeplinit ultima dorință: „A vrut să o îmbrac într-o rochie albă. Pe cap i-am pus o coroniță, așa cum purta ea”

Rona Harner, una dintre cele mai iubite artiste din România, a încetat din viață la 50 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. S-a bucurat de o carieră de succes, dar a avut o viață tumultoasă, marcată de multe drame și suferință.