Ronald Koeman a fost demis de la Barcelona

Antrenorul Ronald Koeman a fost demis, în noapte de miercuri spre joi, de la conducerea tehnică a echipei FC Barcelona, în urma rezultatelor slabe înregistrate de formaţia catalană.

28 oct. 2021, 09:59
Ronald Koeman a fost demis de la Barcelona

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona l-a demis pe antrenorul olandez Ronald Koeman, potrivit unui comunicat publicat în noaptea de miercuri spre joi, după înfrângerea cu 0-1 suferită în deplasare cu Rayo Vallecano, în La Liga, transmite AFP.

”FC Barcelona l-a destituit în această noapte pe Ronald Koeman din funcţia de antrenor al primei echipe”, a anunţat clubul, precizând că preşedintele Joan Laporta i-a transmis, deja, antrenorului decizia luată.

Anunţul survine la trei zile după ce FC Barcelona a pierdut pe Camp Nou cu Real Madrid (1-2), în El Clasico, se află pe locul 9 în clasamentul La Liga şi riscă să fie eliminată din Liga Campionilor.

BARCELONA – REAL MADRID 1-2. Spectacol în El Clasico şi fără Messi
Criticat de mai multe săptămâni, Koeman a fost aproape de a fi demis la finalul lunii septembrie, când Barca a fost învinsă cu 3-0 de Bayern Munchen, pe Camp Nou, în prima etapă a Ligii Campionilor.

Tehnicianul batav a cerut atunci conducătorilor clubului să clarifice situaţia, iar preşedintele Laporta şi-a reafirmat susţinerea faţă de antrenor înaintea meciului cu Benfica din Champions League, pierdut şi acesta la scor de forfait.

Ca jucător, Ronald Koeman a condus-o pe FC Barcelona la câştigarea Cupei Campionilor Europeni în 1992, marcând golul victoriei în finala cu Sampdoria de pe Wembley. Koeman a fost numit antrenor la Barca în vara anului 2020, în locul lui Quique Setien, care a fost demis după doar şase luni în funcţie.

Dănuț Lupu, dezvăluiri crunte despre lupta cu Covid-19. „Am trecut pe la poarta Iadului, 16 zile la ATI și mi-a murit fratele!”
Cu Ronald Koeman pe bancă, Barca a câştigat Copa del Rey în aprilie, dar a ocupat locul al treilea în sezonul trecut în La Liga, la şapte puncte de campioana Atletico Madrid şi a fost eliminată de PSG în optimile Ligii Campionilor.

Fostul mijlocaş Xavi Hernandez, care pregăteşte în prezent echipa qatariană Al-Sadd, este favorit să îl înlocuiască pe Koeman, însă actualul antrenor al echipei B a clubului, Sergi Barjuan, ar putea fi numit ca interimar.

FC Barcelona ocupă locul 9 în clasamentul LaLiga, cu 15 puncte din zece meciuri (doar patru victorii), la şase puncte de Real Madrid, de pe locul I, iar în Liga Campionilor a suferit două înfrângeri şi a obţinut o victorie, scor 1-0, cu Dinamo Kiev.