Rose Gottemoeller este noul secretar general adjunct al NATO

Americanca Rose E. Gottemoeller a preluat luni postul de secretar general adjunct al NATO, post care a fost ocupat până în prezent de Alexander Vershbow, tot american, a anunțat Alianța într-un comunicat.

17 oct. 2016, 12:41
Rose Gottemoeller este noul secretar general adjunct al NATO

Rose E. Gottemoeller va deține astfel al doilea post civil cu rangul cel mai înalt în cadrul NATO, după cel al secretarului general Jens Stoltenberg. Ea a fost anterior subsecretar pentru Controlul Armamentelor și Securitate Internațională la Departamentul american al Apărării, din această funcție asistându-l pe secretarul de stat în chestiuni precum controlul armamentelor, neproliferare și probleme politico-militare, se mai menționează în comunicatul Alianței.

Citeşte şi Rusia ripostează la scutul antirachetă: Moscova desfăşoară rachete Iskander în Kaliningrad

Ea a mai fost secretar de stat asistent la oficiul pentru Controlul Armamentelor, Analiză și Conformitate. Rose E. Gottemoeller a condus și delegația americană la negocierile cu Rusia în vederea încheierii unui nou Tratat pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice (START), potrivit Agerpres.

Înainte de a se angaja la Departamentul american de Stat, în anul 2000, Rose E. Gottemoeller a ocupat diferite posturi în cadrul Departamentului american al Energiei, precum și la centrul Carnegie din Moscova și la Institutul Internațional de Studii Strategice din Londra.