Rovana Plumb: Anul viitor va fi adoptată legea pensiilor ocupaţionale VIDEO

Românii pot spera la pensii mai mari! Ministrul Muncii, Rovana Plumb a declarat că anul viitor va fi adoptată legea pensiilor ocupaţionale, lege care, o dată pusă în aplicare va creşte considerabil veniturile pensionarilor.

RomaniaTV.net
01 mai 2014, 06:44
Rovana Plumb: Anul viitor va fi adoptată legea pensiilor ocupaţionale VIDEO

Primii care se vor bucura de beneficiile legii sunt românii care lucrează în domeniul construcţiilor, în domeniul serviciilor şi în turism.

„Guvernul si-a asumat prin program sa infiintam acel pilon al pensiilor ocupationale, care inseamnă un venit suplimentar la pensia din pilonul 1, care este pilonul public de pensii. Este optional acest sistem si el se realizeaza pe baza negocierii purtate intre angajator si reprezentantii sindicatului sau al salariatilor respectivi. Vrem ca anul viitor sa fie adoptata aceasta lege privind pensiile ocupationale si sa speram ca va putea sa intre in functiune intr-un an de zile. Cu siguranta in 2015 va fi adoptat proiectul de lege privind pensiile ocupationale”, a afirmat Rovana Plumb, la România TV.

Printre primele sectoare de muncă care vor beneficia de pensiile ocupaţionale se află cel al construcţiilor, turismul şi cel al serviciilor publice.

Mai mult, Rovana Plumb are încredere că în 10 ani pensionarii vor ajunge să primească pensii comparabile cu cele din Comunitatea Europeană.