Rovana Plumb: Dosarul Belina, un atac la Guvern și la PSD

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, pentru care DNA a cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale în Dosarul Belina, susţine că acţiunea procurorilor reprezintă un atac la Guvern şi la PSD. Reacţia Rovanei Plumb vine după ce miercuri Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis la Comisia Juridică spre avizare cererea şefei DNA privind urmărirea penală a ministrului în dosarul Belina, în care a fost pusă sub urmărire penală şi Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 12:19
Rovana Plumb: Dosarul Belina, un atac la Guvern și la PSD

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat joi, după ce și-a studiat dosarul trimis de procurori Comisiei juridice a Camerei Deputaților, că nu a încălcat legea și că dosarul „este un atac pentru destabilizarea statului de drept și a ordinii constituționale”.

„Am văzut dosarul, nu pot să vă dau niciun detaliu din dosar, dar pot să spun cu fermitate și cu toată sinceritatea că nu sunt vinovată, că nu am încălcat legea. Consider că este un atac la Guvern, consider că este un atac la PSD, consider că este un atac pentru destabilizarea statului de drept și a ordinii constituționale. Voi veni la Comisia juridică și îmi voi expune punctul de vedere„, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb a mai precizat că nu-și dă demisia pentru că nu a încălcat nicio lege.

„Eu nu am nicio calitate procesuală în acest dosar și de aceea nu-mi dau demisia, dar nu numai din acest motiv. În primul rând, eu nu am încălcat nicio lege și de aceea nu-mi dau demisia”, a mai precizat ministrul Fondurilor Europene.

Întrebată dacă dosarul Belina afectează imaginea Guvernului, Plumb a spus că nu, dar că s-a încercat acest lucru.

„Consider că nu afectează (imaginea Guvernului — n.r.) dosarul Belina. Probabil că s-a încercat lucrul acesta”, a susținut Plumb, reiterând faptul că nu își va da demisia din Guvern pentru că nu a încălcat nicio lege.

 Ea a spus că fiecare dintre colegii săi parlamentari „va vota după cum îi va dicta conștiința”.

Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea „ilegala” a unei „parti din Insula Belina si Bratul Pavel, situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private”.

În acelaşi dosar, DNA a cerut şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, la data respectivă ministru al Mediului, care ar fi iniţiat Hotărârea de Guvern premergătoare pentru trecerea insulei de pe Dunăre din administrarea „Apelor Române” în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.