Rovana Plumb: OFSD susţine desemnarea Corinei Creţu drept Comisar European din partea Romaniei

Organizaţia Femeilor Social Democrate saluta desemnarea Corinei Creţu in postul de membra a Comisiei Europene cu atributii pentru portofoliul de Politică Regională, un domeniu extrem de important pentru România, si il felicita pe premierul Victor Ponta pentru reusita de a fi obtinut un astfel de portofoliu pentru Romania.

11 sept. 2014, 07:12
Rovana Plumb: OFSD susţine desemnarea Corinei Creţu drept Comisar European din partea Romaniei

„Datorita premierului Victor Ponta si negocierilor pe care le-a purtat cu liderii europeni, tara noastră a înregistrat o mare victorie prin faptul că i s-a acordat un portofoliu extrem de important în Comisia Europeană, cel de Politici Regionale.

Organizaţia Femeilor Social Democrate saluta desemnarea Corinei Creţu drept Comisar European din partea Romaniei si isi arata intreg suportul pentru activitatea pe care aceasta o va depune in aceasta calitate in perioada urmatoare.

Vreau sa salut in mod special faptul ca premierul Victor Ponta a propus pentru aceasta functie o femeie, membra a OFSD, aratand din nou viziune social-democrata moderna si contribuind la echilibrul din punctul de vedere al reprezentarii genurilor in structura actualei Comisii Europene”, a declarat Preşedinta OFSD Rovana Plumb.

Preşedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, miercuri, lista comisarilor şi portofoliile acestora pentru următorii cinci ani.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, nominalizată din partea României în viitoarea Comisie, a primit postul de comisar pentru Politică Regională.

CORINA CREŢU, comisar pentru Politică Regională. Organigrama OFICIALĂ a Comisiei Europene

Victor Ponta a declarat, miercuri, că desemnarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european al Politicilor Regionale reprezintă un succes şi dovada că vocea ţării noastre contează în Europa.

„Este un succes pentru România şi o recunoaştere a faptului că vocea României contează pe plan european, că avem aliaţi şi parteneri importanţi şi că la rândul nostru putem acţiona ca o ţară demnă de apartenenţa la Uniunea Europeană şi la valorile europene. Şi sunt absolut convins că, deşi e vorba de un comisar român, doamna Creţu va fi un comisar european şi va reuşi în cadrul activităţii sale, ca membru al CE, să reprezinte interesele tuturor cetăţenilor europeni, având însă totdeauna în minte ceea ce este important pentru România”, a spus Ponta.

Victor Ponta, despre portofoliul obţinut de România: Este un SUCCES. Vocea noastră contează pe plan european