Rovana Plumb, preşedinte interimar al PSD. Victor Ponta a decis să-i delege atribuţiile

Rovana Plumb îi va ţine locul lui Victor Ponta la şefia PSD. Ponta a decis ca Plumb, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional, să preia atribuţiile de şef al partidului pe perioada în care el se află în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia.

24 iun. 2015, 13:43

Victor Ponta a decis ca, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de preşedinte al PSD, din motive medicale, Rovana Plumb să preia aceste atribuţii, conform Statutului PSD.

În decizia semnată de Victor Ponta se arată că hotărârea se va revoca automat la revenirea acestuia.

„Având în vedere imposibilitatea exercitării, din motive medicale, a atribuțiilor de Președinte PSD de către domnul Victor Ponta, în conformitate ce prevederile art.139 alin.2 din Statutul PSD”, Ponta decide ca președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, să preia „atribuțiile conferite prin Statutul PSD, de președinte al Partidului Social Democrat, pe perioada imposibilității exercitării acestor atribuții de către președintele ales al PSD, domnul Victor Ponta. Prezenta decizie se revocă automat la revenirea Președintelui PSD ales, din situația care a impus emiterea ei„, se arată în decizia semnată de liderul PSD, Victor Ponta.

Coordonatorul politic al social-democraților, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, că Rovana Plumb îi va ține locul lui Victor Ponta la șefia partidului, până când acesta se va întoarce în țară.

„Putem să facem ședință de coaliție și fără Victor Ponta, e important, pentru că partidele din coaliție trebuie să comunice, să discute. Luni cred că se va întâmpla și un BPN. Rovana Plumb este președintele Consiliului Național și domnul Victor Ponta, fiind plecat, a și emis o decizie în sensul ăsta, ca doamna Plumb să exercite atribuțiile de președinte pe același model, exact până în momentul în care se întoarce în țară”, a explicat Dragnea.

CITEŞTE ŞI Rovana Plumb: În fiecare zi ţin legătura cu premierul Ponta. Colaborarea cu Gabriel Oprea va fi foarte bună

Premierul Victor Ponta a fost internat, la data de 14 iunie, la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat la genunchiul stâng. 

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost numit premier interimar, prin decret semnat de către a preşedintele Klaus Iohannis.