Rovana Plumb va prezida şi luni şedinţa BPN al PSD în locul lui Ponta

PSD anunţă că Biroul Permanent Naţional al partidului se va reuni luni, într-o şedinţă care va fi condusă tot de către preşedintele interimar Rovana Plumb.

03 iul. 2015, 10:43
Rovana Plumb va prezida şi luni şedinţa BPN al PSD în locul lui Ponta

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Citeşte şi: Rovana Plumb: Victor Ponta se întoarce săptămâna viitoare

Miercuri, surse oficiale au declarat că Ponta intenţionează să participe, în 11 iulie, la deschiderea punctului de frontieră Nădlac (România)-Csanadpalot (Ungaria), dar prezenţa sa la eveniment este condiţionată de acordul medicilor care îl vor examina din nou săptămâna viitoare, scrie Mediafax.

Duminică, Victor Ponta a declarat că va reveni în ţară, „pe picioare, nu în scaun cu rotile sau cârje”, în maximum două săptămâni, interval în care medicii i-au transmis că nu poate pune piciorul jos.

Anterior, Ponta afirma că este posibil să revină în ţară după săptămâna viitoare, respectiv începând cu 6 iulie, săptămână în care trebuie să parcurgă exerciţii de fizioterapie şi recuperare intensivă, mai devreme totuşi de termenul de 28 de zile avansat iniţial de medici.

Conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

Citeşte şi: Plumb: PSD nu are nimic de explicat legat de votul SIE. Nominalizare lui MRU aminteşte de Băsescu

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova.