RUBYGATE: Şase ani de închisoare şi interdicţie pe viaţă la funcţii publice pentru Berlusconi

Procurorii italieni au cerut instanţei de judecată o pedeapsă de 6 ani de închisoare şi interzicerea exercitării pe viaţă a unei funcţii publice în cazul scandalului aşa-numit "Rubygate", în care a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

13 mai 2013, 15:55

Parchetul din Milano a cerut o pedeapsă de şase ani de închisoare şi interzicerea de a exercita funcţii publice pentru  tot restul vieţii în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi, în cadrul dosarului Rubygate, în care este acuzat de întreţinere de raporturi sexuale cu o minoră – faimoasa marocancă Ruby, pe numele ei adevărat  Karima El-Mahroug – şi abuz de putere, informează Le Monde.

Procurorul Ilda Boccassini a afirmat că femeile invitate în vila de la Arcore a fostului şef al guvernului de la Roma erau prostituate care formau un fel de reţea personală a fostului premier italian, pentru a-i satisface plăcerile sexuale. Aceste fete aspirau la o carieră în televiziune şi acceptau să se prostitueze în speranţa că vor deveni angajate la televiziunile lui Berlusconi.

Procurorul Boccassini a mai spus că seratele private date la vila Arcore a premierului nu aveau nicio legătură cu dineurile mondene descrise de el. În rechizitoriu, procurorii susţin că seratele de la Arcore începeau ca un dineu, continuau cu dansuri erotice denumite „bunga bunga” şi se terminau cu relaţii sexuale între invitaţi şi tinerele care visau la o carieră în televiziune.

Silvio Berlusconi a negat mereu că ar fi plătit-o pe Ruby, care avea în acea perioadă 17 ani, în schimbul întreţinerii de relaţii sexuale. La rândul său, tânăra dansatoare a spus că nu a avut niciodată relaţii sexuale cu „Il Cavaliere”.

Berlusconi a mai fost acuzat că ar fi intervenit în perioada cât a fost prim-ministru pentru a obţine eliberarea lui Ruby, în mai 2010, când fusese reţinută de un comisariat din Milano, pentru furt. Berlusconi a făcut declaraţii hilare, spunând că a solicitat eliberarea lui Ruby deoarece era convins că ea „era nepoata lui Hosni Moubarak„, preşedintele egiptean de atunci şi de aceea intervenise în favoarea ei, la poliţia din Milano,„pentru a evita eventuale probleme diplomatice cu Egiptul”.