Rudel Obreja poate merge în Turcia pentru a se trata de cancer. „Sunt în stadiul IV. Am nevoie de această operaţie”

Rudel Obreja a primit acceptul judecătorilor pentru a merge la tratament în Turcia, la o clinică din Istanbul, în perioada 24 noiembrie - 23 decembrie 2022.

11 nov. 2022, 21:28
Rudel Obreja poate merge în Turcia pentru a se trata de cancer. „Sunt în stadiul IV. Am nevoie de această operaţie”
Rudel Obreja poate merge în Turcia pentru a se trata de cancer. "Sunt în stadiul IV. Am nevoie de această operaţie"

Rudel Obreja poate merge în Turcia pentru a se trata de cancer. Magistrații de la Tribunalul Ilfov au admis cererea fostului șef al Federației Române de Box de a părăsi România, dar decizia nu este definitivă, scrie Fanatik. „Nu știu dacă a rămas definitivă. Acum câteva zile, când am vorbit cu avocații, cei de la Parchet nu formulase contestație, rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a declarat Rudel Obreja.

Citeşte şi: Rudel Obreja a ajuns piele şi os! Imagini dureroase cu fostul preşedinte al FR Box VIDEO

„Soția mea ține legătura cu cei de la clinica din Turcia, ea știe mai multe. Știu că medicii de acolo tot întreabă când putem veni. Dacă am compară cu situația mea din perioada în care eram în detenție, pot spune că sunt mai bine. În schimb, dacă judecăm strict medical, starea este în continuare gravă, totuși vorbim de cancer pancreatic cu metastaze, gradul IV. Eu trebuie să ajung în starea în care să pot fi operabil. Am nevoie de această operație, fie că va fi în Turcia sau în Austria. Doar că asta depinde de medici, nu pot să intru în operație și să nu mă mai trezesc”, a mai spus Rudel Obreja.

Citeşte şi: Soţia lui Rudel Obreja, după apariţia imaginilor cu fostul şef al FR Box afectat de cancer: „Nu este un tertip, i-a fost pusă viaţa în pericol!” VIDEO

Rudel Obreja a fost diagnosticat cu cancer pancreatic la câteva luni după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în Dosarul „Gala Bute”. Din cauza stării sale de sănătate, judecătorii i-au admis cererea de întrerupere a pedepsei pentru o perioadă de trei luni, iar la sfârșitul lunii octombrie au fost de acord ca termenul de întrerupere să fie prelungit la un an, fără dreptul de a părăsi România.

„În această perioadă, a întreruperii executării, eu rămân la dispoziția instanței, sunt obligat să mă prezint de fiecare dată când sunt chemat, indiferent de starea în care mă aflu”, a spus Rudel Obreja.